Aktuellt

25 februari, 2021

Ansökan för residensboende öppnar 1 mars

Då var det dags att planera för nya residensvistelser. Den här omgången så söker du från 1 september 2021 till 31 augusti 2022. MÄRK din ansökan med: Residens 21/22.

Innan du fyller i ansökningsblanketten så läs noga igenom vårt reglemente som finns på vår hemsida under ”ART IN RESIDENCE” < ANSÖKAN. Ansökan skickas digitalt till vår mail: emmasricklundgarden@gmail.com

Läs mer
16 februari, 2021

Presenterar stolt, Ann-Kristin Källström

Ann-Kristin Källström, nu boende utanför Kramfors med grafisk verkstad i Härnösand. Utbildad på konstskola i Stockholm, Riddarfjärdsskolan, samt utbildad i foto och bildjournalistik. Ann-Kristin arbetar med grafik och mycket fotobaserat.

Läs mer
20 januari, 2021

Tack till alla som skickat in jobbansökan till oss!

Vi är helt otrolig glada för det intresse som visats och stolta över att så många vill jobba på Ricklundgården! Nu börjar en rolig och spännande process för oss där vi har som mål att komma fram till ett beslut i början på februari. 
Alla som sökt jobbet som projektmedarbetare kan väntas få svar inom 2-3 veckor!
Än en gång, stort tack! 

Läs mer
19 december, 2020

Vi söker ny medarbetare!

Vi söker ny medarbetare! 
Kanske har du drömt om en livsförändring, flytta från stressen i storstaden, mer tid till fritid eller varför inte ett jobb du kan utföra på distans!
Vi ser inte så många hinder, mest bara möjligheter -gör du?

Läs mer
1 december, 2020

NY HEMSIDA!!

Det är ett litet steg för mänskligheten kanske, människor har ju byggt hemsidor i ganska många år nu men den här lanseringen är för oss en STOR händelse. 

Läs mer
25 november, 2020

Skärpta råd

Med anledning av detta så stänger vi tills vidare vårt museum, det betyder också att vi inte kommer att ta emot bokade visningar.
Håll ut alla!

Skärpta råd för dig i Västerbotten

Läs mer
25 november, 2020

Hilda Lindström, konstnär och grafiker

Presenterar stolt Hilda Lindström, konstnär och grafiker från Falun.
Hilda har pluggat 6 år fri konst på konsthögskolan i Wrocław i Polen. I tillägg till det har hon studerat ljudinteraktion och fotografisk historia på Konstfack.

Läs mer
18 november, 2020

Vykort från stolpboden vid Ricklundgården!

Vykort från stolpboden vid Ricklundgården!
November 2020.

”Året när sensommaren blev höst nästan direkt och vintern den lät sig väl väntas på. 18 november idag och måhända kommer snön ikväll?”

Läs mer
29 oktober, 2020

Välkommen November

Då är oktober 2020 alldeles strax slut och vi vänder blad i kalendern för att välkomna november.

Läs mer
27 oktober, 2020

Presenterar stolt Kerstin Lindström

Presenterar stolt, Kerstin Lindström. Konstnär som jobbar konceptuellt med objekt och installationer. Kerstin använder ofta fibrer och textila material i sina arbeten men arbetar också med foto och text.

Läs mer
13 oktober, 2020

Region Västerbotten

I måndags åkte vi mot kusten, Skellefteå var vårt mål och senare vidare till Umeå. Vi hade inplanerade möten med verksamhetsledare för MAN, en konstpedagog och konstkonsulenter för Region Västerbotten.

Läs mer
22 september, 2020

Konstnären Susanne Vollmer i Folkeateljén

På frågan av vad som inspirerar så säger Susanne att hon intresserar sig för olika ämnen, ämnen som oftast inte har ett facit. Susanne tycker det är fascinerande med saker som det finns mycket skrönor och teorier om.
Just nu arbetar hon med signaturlära.

Läs mer
27 augusti, 2020

Höstinternat på Ricklungården

Nu mina vänner ska jag berätta.
Först hade Ricklundgården sedan nyår en planerad stängning, sedan svepte Covid -19 in över världen och Sverige. Det mesta blev då satt på vänt. Sen kom sommaren med stormsteg och städade undan en lång vinter. Juni var så fin och så varm och alldeles, alldeles underbar. Juli var kyligare, blåsig och karg. Augusti du var och är ombytlig och bitvis kramgo och bitvis avig.

I måndags var då starten på något nytt för Ricklundgården. Vi började med att välkomna Region Västerbottens utvecklingsförvaltning till deras höstinternat

Läs mer

Hej! Vad vill du göra?

  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt