TACKA SÅ INNERLIGT alla ni som kom på Öppet Hus på Ricklundgården

22 december, 2022

Öppet hus Mattias Andersson
Och nu såhär 2 dagar innan julafton vill vi TACKA SÅ INNERLIGT alla ni som kom på Öppet Hus på Ricklundgården i tisdags! Det blev ju en alldeles förträfflig eftermiddag och kväll!
Det största av tack till @mattias_andersson_art för att du så gästfrivänligt öppnade upp din ateljé för en kväll och lät oss alla få inspireras av din otroliga resa! Du visade på det bästa av sätt att det går att förverkliga sin dröm. Ändå sedan barnsben har du hållit i diverse pennor och penslar och din passion för teckning, seriefigurer och dataspel har aldrig svalnat.
Idag stod du framför oss och gav oss en inblick i hur du successivt har tagit dig till där du är idag, barnboksillustratör med också nu helt egen barnbok där du både har illustrerat och författat. Det är så coolt och vi är så stolta att du velat arbeta här på gården i Saxnäs! ♥️
Som ett stort plus fick vi denna kväll också ta del av Elina Skotts illustrationer och verk. En självlärd ung kvinna som i sin outtröttliga fascination för samisk kultur och natur har utvecklat en helt unik stil. Också Elina har en dröm… Vi önskar henne all lycka och känner oss hedrade att hon valde att för första gången visa sin konst just här! 🙏🏼
Till alla ni som inte kunde delta, eller till er som av andra anledningar inte kom; Vi lovar -det kommer mera!
Vi brinner för att visa konst och tillgängliggöra kultur och det är en ynnest att ha möjlighet att bjuda in till konstnärssamtal, visningar, föredrag och liknande evenemang! Följ oss här, på Facebook eller läs på vår hemsida, där uppdaterar vi löpande både redan inträffade evenemang men också nya planer.
Stort tack♥️
Konst i Halland vistelsestipendiat Tove Möller

Konst i Halland vistelsestipendiat Tove Möller

Konst i Halland bjöd i mars 2023 in bild- och formkonstnärer med anknytning till Halland att ansöka om vistelsestipendium till Ricklundgården i Saxnäs, (15-28 september). Utifrån de inkomna ansökningarna har juryn beslutat att stipendiet tilldelas Tove Möller.

Tove Möller (f 1986) är uppvuxen i Laholm och idag bosatt och verksam i Stockholm. Tove är utbildad på Gerlesborgsskolan i Stockholm och Kungl. Konsthögskolan Stockholm.

Samtidigt som Tove Möller åker till Ricklundgården i Saxnäs kommer konstnären Helena Wikström, baserad i Västerbotten, till Halland med Halmstad som bas. Värd för vistelsen är Hallands Konstmuseum och Konst i Halland.

Parallellt pågår också ett pedagogiskt projekt mellan skolklasser i Halmstad, Laholm och Saxnäs.

~ Spela i band för daglediga/Pensionärer ~

~ Spela i band för daglediga/Pensionärer ~

Är du dagledig, pensionär eller har tid över? Har du lust att prova på att spela eller sjunga i ett band men kanske inte har lärt dig spela något instrument? Eller har du kanske en gång i tiden spelat men glömt bort det mesta. I så fall finns nu chansen att helt utan förkunskaper komma till EMMAS och tillsammans med mig Kristoffer, som är utbildad musikpedagog, prova på att spela tillsammans, helt förutsättningslöst. Ha kul tillsammans!

De instrument som finns är trummor, gitarr, elgitarr, elbas, piano, keyboard, ukulele och mikrofoner till sång. (Äger du ett annat instrument kan du såklart skriva det som önskemål).
Tiden är torsdagar kl. 10.30-11.30 efter fikat.

Det finns ett begränsat antal platser och instrument så anmäl ditt intresse innan den 11/9 med namn och instrument-önskemål till: emmaskristoffer@gmail.com
Skriv ”Bandprovning” i ämneskolumnen!

Välkommen!

Hej å hå!

Hej å hå!

Då drar vi igång på torsdag med TORSDAGSÖPPET, lite brunch och vi startar lite lugnt med ett musikquiz!
Kom å va med! Ta med en vän eller en bekant som inte varit här tidigare, kanske känner du någon som behöver ett sammanhang eller önskar mer gemenskap?

Start: kl. 09.30
Plats: EMMAS

Varmt välkommen!

Okej kära vänner, ni vet… Rom byggdes inte på en dag.

Okej kära vänner, ni vet… Rom byggdes inte på en dag.

Å våran ängsbacke den var heller inte vacker när vi första (eller andra) sommaren slutade att klippa den med gräsklippare. Nä. Den var inte vacker. Till en början.
Men! Nu, nu!! Nu är den så himla fin som just en slagen blomsteräng kan vara! Först gav den oss massa glädje där i juni; sprudlande liv och surr och brummande.
Vi fick med hjälp av Naturskyddsföreningen lära oss nya arter och vi fick lärdom hur rackarns bra naturen är på att återhämta sig.
Sen stod den fin med prästkragar och blomster hela juli så skön.
Nu är gräset på gammaldags sätt slagit med lie och hässjat efter konstens alla regler.

Denna metod kommer vi att fortsätta med och vi är SÅÅ stolta att vi beslutade (trots två somrar av mindre fin slänt) att återgå till det enda rätta i denna annars så kulturhistoriska miljö.

Tack Nils för att du vill jobba med oss och hjälpa oss att hjälpa naturen på traven! För oss är det ingen hemlighet att du är en klippa men för dom som läser det här och inte vet eller känner dig så skadar det inte att nämna!

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt