Besök av Sara från Sápmi Salasta

28 maj, 2021

Sara projektledare Sapmisalasta
Det går inte med ord att beskriva hur hela denna vecka har varit så jag skiter i det! Berättar istället om igår när vi äntligen fick besök av Sara!
Sara jobbar som projektledare för @sapmisalasta och tidigare i vintras när vi snackade så kläcktes många fina idéer och tankar om eventuellt samarbete över fjällgränsen.
Sagt och gjort och igår så anlände hon till Kultsjödalen.
Tack Sara för goda, tokiga och inspirerande samtal. Framtiden och kulturutvecklingen för våra båda inlandskommuner är inte förutbestämd men jag tror att den är lika ljus som solen var ljus på våra kinder idag!
Konst i Hallands stipendiat Sofie Karlsson

Konst i Hallands stipendiat Sofie Karlsson

Juryns motivering lyder: ”Vi tror Sofie Karlsson får goda möjligheter att arbeta koncentrerat, fördjupa sina materialkunskaper samt samla idéer som vistelsestipendiat på Ricklundgården. Sofie kommer till fjällvärlden i Saxnäs under en period då naturen exploderar i färger och är visuellt dramatisk. Med sitt intresse för naturens skiftningar i färg, form och struktur, är vi övertygade om att platsen verkligen kommer att tillföra nya perspektiv till hennes konstnärskap.”

Morsdag idag.

Morsdag idag.

En hälsning från oss till alla fantastiska mammor där ute. Vi vet att ni gör så gott ni kan och att försöka sitt bästa räcker långt!

Hurra sköna maj!

Hurra sköna maj!

Vet ni vad? Jag skulle säga att vintern är förbi! Hurra sköna maj!

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt