Hilda Lindström, konstnär och grafiker

25 november, 2020

Hilda Lindström
Presenterar stolt Hilda Lindström, konstnär och grafiker från Falun.
Hilda har pluggat 6 år fri konst på konsthögskolan i Wrocław i Polen. I tillägg till det har hon studerat ljudinteraktion och fotografisk historia på Konstfack.
När Hilda inte bor i Saxnäs på Ricklundgården så bor och jobbar hon i Stockholm, bland annat som sekreterare i grafiska sällskapet, hon är också avdelningsansvarig på grafiken på KKV i Stockholm och sist men inte minst arbetar hon som konstpedagog.
Under sin vistelse har Hilda arbetat mycket med ljus & mörker.
”I Folkes ateljé var det lätt att bygga upp ett mörkerrum och ett belysningsrum. Jag har experimenterat och spelat in performance, tryckt grafik med cyanotopi, gjort screentryck samt fotat och filmat massor till kommande projekt. Det har varit fantastiskt att bo och jobba i den här ateljén som är ypperligt byggd och tillpassad för att jag som konstnär ska kunna vara kreativ. Fint att känna att Folke och Emma värnat så mycket om en konstnärs behov, både arbetsmässigt och privat”.
Presenterar stolt Elin Anna Labba och Pia Sjögren

Presenterar stolt Elin Anna Labba och Pia Sjögren

Presenterar stolt Elin Anna Labba, författare, och Pia Sjögren, journalist.

Elin Anna har som skrivit på sin första roman och Pia har skrivit essäer. De har varit här tillsammans i två soliga, regniga, vindstilla, blåsiga och illgröna juniveckor.

Konst i Hallands stipendiat Sofie Karlsson

Konst i Hallands stipendiat Sofie Karlsson

Juryns motivering lyder: ”Vi tror Sofie Karlsson får goda möjligheter att arbeta koncentrerat, fördjupa sina materialkunskaper samt samla idéer som vistelsestipendiat på Ricklundgården. Sofie kommer till fjällvärlden i Saxnäs under en period då naturen exploderar i färger och är visuellt dramatisk. Med sitt intresse för naturens skiftningar i färg, form och struktur, är vi övertygade om att platsen verkligen kommer att tillföra nya perspektiv till hennes konstnärskap.”

Morsdag idag.

Morsdag idag.

En hälsning från oss till alla fantastiska mammor där ute. Vi vet att ni gör så gott ni kan och att försöka sitt bästa räcker långt!

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt