Hilda Lindström, konstnär och grafiker

25 november, 2020

Hilda Lindström
Presenterar stolt Hilda Lindström, konstnär och grafiker från Falun.
Hilda har pluggat 6 år fri konst på konsthögskolan i Wrocław i Polen. I tillägg till det har hon studerat ljudinteraktion och fotografisk historia på Konstfack.
När Hilda inte bor i Saxnäs på Ricklundgården så bor och jobbar hon i Stockholm, bland annat som sekreterare i grafiska sällskapet, hon är också avdelningsansvarig på grafiken på KKV i Stockholm och sist men inte minst arbetar hon som konstpedagog.
Under sin vistelse har Hilda arbetat mycket med ljus & mörker.
”I Folkes ateljé var det lätt att bygga upp ett mörkerrum och ett belysningsrum. Jag har experimenterat och spelat in performance, tryckt grafik med cyanotopi, gjort screentryck samt fotat och filmat massor till kommande projekt. Det har varit fantastiskt att bo och jobba i den här ateljén som är ypperligt byggd och tillpassad för att jag som konstnär ska kunna vara kreativ. Fint att känna att Folke och Emma värnat så mycket om en konstnärs behov, både arbetsmässigt och privat”.

Tack till alla som skickat in jobbansökan till oss!

Vi är helt otrolig glada för det intresse som visats och stolta över att så många vill jobba på Ricklundgården! Nu börjar en rolig och spännande process för oss där vi har som mål att komma fram till ett beslut i början på februari. 
Alla som sökt jobbet som projektmedarbetare kan väntas få svar inom 2-3 veckor!
Än en gång, stort tack! 

Vi söker ny medarbetare!

Vi söker ny medarbetare! 
Kanske har du drömt om en livsförändring, flytta från stressen i storstaden, mer tid till fritid eller varför inte ett jobb du kan utföra på distans!
Vi ser inte så många hinder, mest bara möjligheter -gör du?

NY HEMSIDA!!

NY HEMSIDA!!

Det är ett litet steg för mänskligheten kanske, människor har ju byggt hemsidor i ganska många år nu men den här lanseringen är för oss en STOR händelse. 

Skärpta råd

Skärpta råd

Med anledning av detta så stänger vi tills vidare vårt museum, det betyder också att vi inte kommer att ta emot bokade visningar.
Håll ut alla!

Skärpta råd för dig i Västerbotten

Vykort från stolpboden vid Ricklundgården!

Vykort från stolpboden vid Ricklundgården!

Vykort från stolpboden vid Ricklundgården!
November 2020.

”Året när sensommaren blev höst nästan direkt och vintern den lät sig väl väntas på. 18 november idag och måhända kommer snön ikväll?”

Hej! Vad vill du göra?

  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt