Vad EMMAS egentligen är

11 maj, 2022

Vi på EMMAS

Kanske har du undrat över vad EMMAS egentligen är? För vem är detta till för? Hur ska det fungera? Och kan du som allmänt nyfiken bara kika in och hälsa på?

EMMAS är namnet på vår konstpedagogiska verkstad. EMMAS är också namnet på vår lokal som är i Saxnäs, nedanför skolan och mitt emot affären.

EMMAS erbjuder alla grundskolebarn i HELA VILHELMINA KOMMUN ett professionellt konstpedagogiskt upplägg, dvs. Konst + pedagogik i samklang med övrig verksamhet på skolorna.

Under våra öppettider så är vem som helst välkommen att hälsa på. Om vår konstpedagog inte är upptagen med skolklasser så visar och hjälper hon gärna dig som nyfiken att kanske testa tryck-tekniker eller annat.

På dagtid och övrig tid när vi jobbar så är vem som helst välkommen att titta in och ingen blir gladare än vi för spontana besök! Det kommer finnas enklare ”prova-på-saker”, en del konstböcker och annan relevant läsning hos oss samt också information om vad som händer i konstens och kreativitetens värld runt om i Västerbotten.

EMMAS är helt enkelt en plats för alla som önskar en liten bit konst och kreativitet i sitt liv!

I skrivande stund så håller vi på att färdigställa den sista finishen invändigt och vi planerar att inviga EMMAS i början på juni.

Vi ses! ❤️🧡💛💚💙

Sommar i museet

Sommar i museet

Öppet onsdagar – lördagar kl. 10-15.
Onsdagar – endast guidade visningar
Torsdagar – lördagar: guidade visningar kl. 10-11.30 och därefter drop in till kl. 15.00.

För att boka inträde och visning med guide så skicka oss ett mail 24 h innan till:
visning.ricklundgarden@gmail.com

OBS! För all information rörande museet i sommar så använd e-postadressen som är nämnd ovan! Detta för att inget ska missas såhär i semestertider.

Vi på Ricklundgården & EMMAS i Saxnäs är extra glada i dag

Vi på Ricklundgården & EMMAS i Saxnäs är extra glada i dag

Tillsamman med 19 kulturskolor i Västerbotten och Norrbotten har vi fått över 14 miljoner kronor för att under en treårsperiod utveckla nya samverkansformer.

Projektmålen handlar om att ta fram arbetssätt, strukturer och modeller för interkommunala anställningar och interregionala lösningar, oberoende av geografiska avstånd, samt att prova ut nödvändig teknik för detta.
Det övergripande syftet med projektet är att erhålla en ökad och mer jämlik kompetens bland regionernas kulturskolor, oavsett kommunstorlek och demografi, samt ta fram och pröva olika organisatoriska strukturer för att tillgängliggöra en bredare arbetsmarknad för kulturskolepersonal i landsbygd och glesbygd.
I en förlängning kan detta också få betydelse för andra former av samarbeten och samverkansformer mellan kommunerna i norra Sverige.

Emma Ricklunds stiftelse som ju var initiativtagare och projektsökare till vårt första stora projekt som blev finansierat av Postkodstiftelsen mellan 2022 till sista februari i år, kunde väl aldrig drömma om vilka stora ringar på vattnet det skulle bli.
Vi TRODDE på vår idé, vi vågade satsa men om någon då berättat att vi två år senare skulle arbeta i ännu ett nytt projekt finansierat av Arvsfonden (KRAM) och att vi också skulle vara en av de aktiva verksamheterna i detta stora regionövergripande EU-projekt från ESF- rådet och regionerna, skulle vi nog ha trillat av stolen.

Vi är glada för alla som vill glädjas med oss och glädjas för den kulturella utveckling som nu sker i fjällvärlden, inlandet och i hela norra Sverige

SOMMARLOVSÖPPET på EMMAS

SOMMARLOVSÖPPET på EMMAS

Vecka 25 och 26 kommer EMMAS att ha öppet tisdagar och onsdagar kl. 10-14 för barn och ungdomar.
Medföljande vuxen gäller för barn som från hösten kommer att ingå i en lågstadieklass eller är yngre än så. Barn som från hösten kommer att ingå i mellan eller högstadieklass kan komma utan vuxet sällskap.

Olika aktiviteter är planerade och vissa saker försiggår utomhus så ta med kläder efter väder helt enkelt.

Medtag också egen lunch/mellis. I övrigt har vi fullt utrustat kök så det finns möjlighet att värma mat men också att förvara den i kylskåp.

Det är gratis att delta och alla barn är välkomna!

Vid frågor eller funderingar angående sommarlovsöppet, kontakta vår pedagog på:
emmaskristoffer@gmail.com

Nu har delar av besättningen på Ricklundgården/EMMAS gått på semester.

Nu har delar av besättningen på Ricklundgården/EMMAS gått på semester.

Museets öppettider och information om hur du bokar en guidad visning i sommar, samt vart du tar kontakt med personal på plats hittar du på vår hemsida;
www.ricklundgarden.com

Under sommaren så nås vi endast via mail, telefonen har också lite ledighet

Mellan 17-20 juni så kan du som besökare boka guidad visning mellan kl. 09.00-15.00. Detta bör då göras senast 24 h innan till:
info.ricklundgarden@gmail.com

Från och med vecka 26 gäller våra sommaröppettider som du finner på vår hemsida:
www.ricklundgarden.com
OBS!! Från vecka 26-34 så hänvisar vi ALLA som har frågor rörande museet till vår speciella ”museimail”:
visning.ricklundgarden@gmail.com
Detta för att minska risken att något hamnar hos någon som är på semester eller i någon skräppost.

Nytt för denna sommar är att tisdag 9 & 16 juli blir det våffelcafé på EMMAS mellan kl. 10.00-14.00.
EMMAS ligger mitt i Saxnäs, på andra sidan vägen mittemot affären. Kom gärna förbi och välkommen ska du vara!

Med det så önskar vi alla en riktigt fin sommar!
Stor kram från Tina, Malin, Christer & Kristoffer

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt