Presenterar stolt Elin Anna Labba och Pia Sjögren

23 juni, 2021

Elin Anna Labba och Pia Sjögren

Presenterar stolt Elin Anna Labba, författare, och Pia Sjögren, journalist.

Elin Anna har som skrivit på sin första roman och Pia har skrivit essäer. De har varit här tillsammans i två soliga, regniga, vindstilla, blåsiga och illgröna juniveckor.

Pia: ”Vi har skrivit var för sig och gått turer i skog och fjäll tillsammans. Det har varit tämligen underbart!”

Elin Anna ”Det händer något när man arbetar bredvid sådana här fjäll. Ibland kändes det nästan som om texten skrev sig själv. Vi är väldigt glada över att ha fått inleda vår sommar här.”

Till vardags arbetar Elin Anna med samisk litteratur i Jokkmokk och Pia är nyhetsjournalist i Lycksele.
#ricklundgården #konstresidens #saxnäs

Konst i Hallands stipendiat Sofie Karlsson

Konst i Hallands stipendiat Sofie Karlsson

Juryns motivering lyder: ”Vi tror Sofie Karlsson får goda möjligheter att arbeta koncentrerat, fördjupa sina materialkunskaper samt samla idéer som vistelsestipendiat på Ricklundgården. Sofie kommer till fjällvärlden i Saxnäs under en period då naturen exploderar i färger och är visuellt dramatisk. Med sitt intresse för naturens skiftningar i färg, form och struktur, är vi övertygade om att platsen verkligen kommer att tillföra nya perspektiv till hennes konstnärskap.”

Morsdag idag.

Morsdag idag.

En hälsning från oss till alla fantastiska mammor där ute. Vi vet att ni gör så gott ni kan och att försöka sitt bästa räcker långt!

Besök av Sara från Sápmi Salasta

Besök av Sara från Sápmi Salasta

Det går inte med ord att beskriva hur hela denna vecka har varit så jag skiter i det! Berättar istället om igår när vi äntligen fick besök av Sara!

Sara jobbar som projektledare för @sapmisalasta och tidigare i vintras när vi snackade så kläcktes många fina idéer och tankar om eventuellt samarbete över fjällgränsen.

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt