Höstinternat på Ricklungården

27 augusti, 2020

Höstinternat
Nu mina vänner ska jag berätta.
Först hade Ricklundgården sedan nyår en planerad stängning, sedan svepte Covid -19 in över världen och Sverige. Det mesta blev då satt på vänt.
Sommaren kom med stormsteg och städade undan en lång vinter. Juni var så fin och så varm och alldeles, alldeles underbar. Juli var kyligare, blåsig och karg. Augusti du var och är ombytlig och bitvis kramgo och bitvis avig.
I måndags var då starten på något nytt för Ricklundgården. Nu är tiden inne för att testa idéerna, hitta vägarna och rikta insatserna.
Vi började med att välkomna Region Västerbottens utvecklingsförvaltning till deras höstinternat. 🍂 Å höst är det sannerligen. Saxnäs bjöd på sol, vind, lite regn, varierande färgpaletter och det mest självklara; underbar omgivning och historiska miljöer.
Såhär kan det se ut när vi hos oss ordnar till en middag till våra gäster. Båthusmys, ullmattor, ljus i massor och bakom den där porten där borta, ja där är inspirationen till väldigt mycket konst som skapats av kända och okända konstnärer i decennier…
Bakom porten där finns fjällen, Kultsjön och en färgsprakande himmel.
Hösten är igång och vi med den.
Följ oss gärna här för uppdateringar om öppettider och övrig info.
Mail skickar ni till👇🏼
emmasricklundgarden@gmail.com
Presenterar stolt Elin Anna Labba och Pia Sjögren

Presenterar stolt Elin Anna Labba och Pia Sjögren

Presenterar stolt Elin Anna Labba, författare, och Pia Sjögren, journalist.

Elin Anna har som skrivit på sin första roman och Pia har skrivit essäer. De har varit här tillsammans i två soliga, regniga, vindstilla, blåsiga och illgröna juniveckor.

Konst i Hallands stipendiat Sofie Karlsson

Konst i Hallands stipendiat Sofie Karlsson

Juryns motivering lyder: ”Vi tror Sofie Karlsson får goda möjligheter att arbeta koncentrerat, fördjupa sina materialkunskaper samt samla idéer som vistelsestipendiat på Ricklundgården. Sofie kommer till fjällvärlden i Saxnäs under en period då naturen exploderar i färger och är visuellt dramatisk. Med sitt intresse för naturens skiftningar i färg, form och struktur, är vi övertygade om att platsen verkligen kommer att tillföra nya perspektiv till hennes konstnärskap.”

Morsdag idag.

Morsdag idag.

En hälsning från oss till alla fantastiska mammor där ute. Vi vet att ni gör så gott ni kan och att försöka sitt bästa räcker långt!

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt