ÄNTLIGEN!

29 juni, 2022

Besök hos Konst i Halland
ÄNTLIGEN!
Efter flera års samarbeten med konststipendiater från Konst i Halland så var det dax för ett besök. Häng med! Ricklundgården och Saxnäs drar till Halmstad / Varberg
O hej å hå! 😁
Första dagen bestod av först ett besök på @regionhalland där vi skulle plocka upp Charlotta. Sen en fin tur ut till havet och vind i håret. Efter en fin lunch begav vi oss sedan in till Halmstad slott för att få en historisk vandring genom staden. Mycket uppskattat!
Kullersten, offentlig konst, krigshistoria och en hel del kunskap rikare så hamnade vi på Hallandsgården, omgiven av gamla miljöer, detaljer och en väl bevarad kulturhistorisk atmosfär!
En bulle senare så var det kväll!
Dag 2 började med besök på @fablabhalmstad och @hogskolanihalmstad
Guidning igenom alla kreativa utrymmen och en miljon intryck senare så styrde vi skeppet mot Hallands Konstmuseum!

God lunch i trevliga lokaler där konstnären @jenny_nordberg satt sin prägel. 😍
Utställningar, besök i den konstpedagogiska delen, fika i solen, samtal och så också en snabbvisit på Hallands Konstskola.
Här hemma är vi ju van att se både älgar, renar, rävar och har vi tur, en å annan lo eller björn. I Halmstad var det vanligare med kaniner, många kaniner!
Tack för det och tack för dag två på denna resa!
Sista dagen!
Bästa stoppet typ, @kkv_varberg och vi träffade @anacarolinafleming och Tommy! 😍
Otroligt fin verkstad och ett hus och lokaler fulla med så mycket liv och kärlek. Samtal, berättande, fika såklart, se, lukta och känna. Det var såå mysigt. Tack till er Ana Carolina och Tommy, ni är bäst!
Guidads tur på Varbergs fästning, tillbaka-slussande genom historien och återigen fick vi höra om Sveriges krigshistoria. Äta lax (det bör man i Halland), utställning av fantastiska @muchmorelittleless och hennes magnifika konst på Galleri Hamnmagasinet.
Avslutande utställningen av @mahadihaidar på Varbergs konsthall. Sjukt coolt!
Å det var det.
Under hela denna resa har vi blivit behandlade som drottningar av Evelina, Lotta, Maria och Charlotta. Vi har fått vänner för livet (ja så känns det verkligen) och vi har växt genom att göra denna resa.
Ett alldeles speciellt ♥️ till Camilla också; ”jag kom hit till sist”.
Till er alla i Halmstad och Varberg från oss på Ricklundgården – tusen tack och för er alla är alltid vår dörr öppen!
Konst i Halland

Konst i Halland

Kkv´s verkstad i Varberg

Kkv´s verkstad i Varberg

Stadsvandring Halmstad

Stadsvandring Halmstad

muchmorelittleless

muchmorelittleless och hennes magnifika konst på Galleri Hamnmagasinet

Konst i Halland vistelsestipendiat Tove Möller

Konst i Halland vistelsestipendiat Tove Möller

Konst i Halland bjöd i mars 2023 in bild- och formkonstnärer med anknytning till Halland att ansöka om vistelsestipendium till Ricklundgården i Saxnäs, (15-28 september). Utifrån de inkomna ansökningarna har juryn beslutat att stipendiet tilldelas Tove Möller.

Tove Möller (f 1986) är uppvuxen i Laholm och idag bosatt och verksam i Stockholm. Tove är utbildad på Gerlesborgsskolan i Stockholm och Kungl. Konsthögskolan Stockholm.

Samtidigt som Tove Möller åker till Ricklundgården i Saxnäs kommer konstnären Helena Wikström, baserad i Västerbotten, till Halland med Halmstad som bas. Värd för vistelsen är Hallands Konstmuseum och Konst i Halland.

Parallellt pågår också ett pedagogiskt projekt mellan skolklasser i Halmstad, Laholm och Saxnäs.

~ Spela i band för daglediga/Pensionärer ~

~ Spela i band för daglediga/Pensionärer ~

Är du dagledig, pensionär eller har tid över? Har du lust att prova på att spela eller sjunga i ett band men kanske inte har lärt dig spela något instrument? Eller har du kanske en gång i tiden spelat men glömt bort det mesta. I så fall finns nu chansen att helt utan förkunskaper komma till EMMAS och tillsammans med mig Kristoffer, som är utbildad musikpedagog, prova på att spela tillsammans, helt förutsättningslöst. Ha kul tillsammans!

De instrument som finns är trummor, gitarr, elgitarr, elbas, piano, keyboard, ukulele och mikrofoner till sång. (Äger du ett annat instrument kan du såklart skriva det som önskemål).
Tiden är torsdagar kl. 10.30-11.30 efter fikat.

Det finns ett begränsat antal platser och instrument så anmäl ditt intresse innan den 11/9 med namn och instrument-önskemål till: emmaskristoffer@gmail.com
Skriv ”Bandprovning” i ämneskolumnen!

Välkommen!

Hej å hå!

Hej å hå!

Då drar vi igång på torsdag med TORSDAGSÖPPET, lite brunch och vi startar lite lugnt med ett musikquiz!
Kom å va med! Ta med en vän eller en bekant som inte varit här tidigare, kanske känner du någon som behöver ett sammanhang eller önskar mer gemenskap?

Start: kl. 09.30
Plats: EMMAS

Varmt välkommen!

Okej kära vänner, ni vet… Rom byggdes inte på en dag.

Okej kära vänner, ni vet… Rom byggdes inte på en dag.

Å våran ängsbacke den var heller inte vacker när vi första (eller andra) sommaren slutade att klippa den med gräsklippare. Nä. Den var inte vacker. Till en början.
Men! Nu, nu!! Nu är den så himla fin som just en slagen blomsteräng kan vara! Först gav den oss massa glädje där i juni; sprudlande liv och surr och brummande.
Vi fick med hjälp av Naturskyddsföreningen lära oss nya arter och vi fick lärdom hur rackarns bra naturen är på att återhämta sig.
Sen stod den fin med prästkragar och blomster hela juli så skön.
Nu är gräset på gammaldags sätt slagit med lie och hässjat efter konstens alla regler.

Denna metod kommer vi att fortsätta med och vi är SÅÅ stolta att vi beslutade (trots två somrar av mindre fin slänt) att återgå till det enda rätta i denna annars så kulturhistoriska miljö.

Tack Nils för att du vill jobba med oss och hjälpa oss att hjälpa naturen på traven! För oss är det ingen hemlighet att du är en klippa men för dom som läser det här och inte vet eller känner dig så skadar det inte att nämna!

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt