EMMAS i Vilhelmina

27 oktober, 2022

Jan Philip Scheibe och EMMAS i Vilhelmina
Så igår var det alltså dags för oss att ta EMMAS lite till Vilhelmina, och sagt och gjort så styrde vi kosan mot våra samarbetspartners på @wilhelmina_fritidsgard 🥰
Väl där väntade 7 förväntansfulla och härliga barn. Men för alla som skapat något riktigt briljant någon gång, vet att det händer inte med tom mage så det första vi gjorde var att få i oss lite mat inför det stora uppdraget.
Mätta å belåtna gick vi mot väl utvald plats och där började ett intensivt och koncentrat lagarbete som resulterade i en fantastisk tredimensionell skapelse – barnens egna konstverk! ⭐️
Vi vill tacka såklart UG i Vilhelmina och personal och fantastiska barn, vi vill tacka @vilhelminafolketshus för lån av plats, belysning och för att ni är så bra, STORT, STORT TACK än en gång @jan_philip_scheibe som på ett utmärkt sätt vägleder och inspirerar barnen att våga göra saker som dem förut aldrig gjort. @jan_philip_scheibe är en fantastisk konstnär men också en utmärkt förebild som vi är mycket stolta av att ha hos oss på Ricklundgården!!
Har du vägarna förbi Folkets Hus så ta en titt på denna magnifika form som skapades igår. Med barnen, till barnen och för allas våra barn. Konst är för alla och vi håller tummar och tår att konsten invid skateboardrampen nu får stå orörd så att så många som möjligt har chansen att få se!
Till dig, till varje barn som var med igår; Var stolt! ♥️

Jan Philip Scheibe och EMMAS i Vilhelmina

Konst i Halland vistelsestipendiat Tove Möller

Konst i Halland vistelsestipendiat Tove Möller

Konst i Halland bjöd i mars 2023 in bild- och formkonstnärer med anknytning till Halland att ansöka om vistelsestipendium till Ricklundgården i Saxnäs, (15-28 september). Utifrån de inkomna ansökningarna har juryn beslutat att stipendiet tilldelas Tove Möller.

Tove Möller (f 1986) är uppvuxen i Laholm och idag bosatt och verksam i Stockholm. Tove är utbildad på Gerlesborgsskolan i Stockholm och Kungl. Konsthögskolan Stockholm.

Samtidigt som Tove Möller åker till Ricklundgården i Saxnäs kommer konstnären Helena Wikström, baserad i Västerbotten, till Halland med Halmstad som bas. Värd för vistelsen är Hallands Konstmuseum och Konst i Halland.

Parallellt pågår också ett pedagogiskt projekt mellan skolklasser i Halmstad, Laholm och Saxnäs.

~ Spela i band för daglediga/Pensionärer ~

~ Spela i band för daglediga/Pensionärer ~

Är du dagledig, pensionär eller har tid över? Har du lust att prova på att spela eller sjunga i ett band men kanske inte har lärt dig spela något instrument? Eller har du kanske en gång i tiden spelat men glömt bort det mesta. I så fall finns nu chansen att helt utan förkunskaper komma till EMMAS och tillsammans med mig Kristoffer, som är utbildad musikpedagog, prova på att spela tillsammans, helt förutsättningslöst. Ha kul tillsammans!

De instrument som finns är trummor, gitarr, elgitarr, elbas, piano, keyboard, ukulele och mikrofoner till sång. (Äger du ett annat instrument kan du såklart skriva det som önskemål).
Tiden är torsdagar kl. 10.30-11.30 efter fikat.

Det finns ett begränsat antal platser och instrument så anmäl ditt intresse innan den 11/9 med namn och instrument-önskemål till: emmaskristoffer@gmail.com
Skriv ”Bandprovning” i ämneskolumnen!

Välkommen!

Hej å hå!

Hej å hå!

Då drar vi igång på torsdag med TORSDAGSÖPPET, lite brunch och vi startar lite lugnt med ett musikquiz!
Kom å va med! Ta med en vän eller en bekant som inte varit här tidigare, kanske känner du någon som behöver ett sammanhang eller önskar mer gemenskap?

Start: kl. 09.30
Plats: EMMAS

Varmt välkommen!

Okej kära vänner, ni vet… Rom byggdes inte på en dag.

Okej kära vänner, ni vet… Rom byggdes inte på en dag.

Å våran ängsbacke den var heller inte vacker när vi första (eller andra) sommaren slutade att klippa den med gräsklippare. Nä. Den var inte vacker. Till en början.
Men! Nu, nu!! Nu är den så himla fin som just en slagen blomsteräng kan vara! Först gav den oss massa glädje där i juni; sprudlande liv och surr och brummande.
Vi fick med hjälp av Naturskyddsföreningen lära oss nya arter och vi fick lärdom hur rackarns bra naturen är på att återhämta sig.
Sen stod den fin med prästkragar och blomster hela juli så skön.
Nu är gräset på gammaldags sätt slagit med lie och hässjat efter konstens alla regler.

Denna metod kommer vi att fortsätta med och vi är SÅÅ stolta att vi beslutade (trots två somrar av mindre fin slänt) att återgå till det enda rätta i denna annars så kulturhistoriska miljö.

Tack Nils för att du vill jobba med oss och hjälpa oss att hjälpa naturen på traven! För oss är det ingen hemlighet att du är en klippa men för dom som läser det här och inte vet eller känner dig så skadar det inte att nämna!

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt