NY HEMSIDA!!

1 december, 2020

Tina Larsson

Det är ett litet steg för mänskligheten kanske, människor har ju byggt hemsidor i ganska många år nu men den här lanseringen är för oss en STOR händelse.

I och med denna nya grund att stå på så når vi nu ut med information och aktuella händelser på ett bra sätt. För den uppmärksamme så finns även denna hemsida på två språk, engelska och svenska.

I samband med att hemsidan nu är färdig så kommer vi också att börja använda, och med stolthet visa upp vår nya grafiska profil.

1 december 2020 blir ett avstamp och en markering för omstruktureringen vi har genomfört på Ricklundgården sista året, samtidigt som den markerar en början på något nytt!

Det finns fina människor att tacka för att detta arbete nu är klart, först och främst Malin. Malin har jobbat sedan augusti som projektmedarbetare och hon har varit själva ”montören” för hemsidan. Under hela hösten har hon lagt ner ett gediget arbete i att få detta klart. Tack Malin, du har gjort ett fantastiskt jobb!!

Jessica som jobbar på Näringslivskontoret i Vilhelmina, med digitala steget har varit en ledsagare genom hela resan samt Kristopher från Jo Kommunikation. Tack snälla!

Jennifer och Moa på Ateljé Grotesk är hjärnorna bakom vår nya grafiska profil som vi är såå nöjda med! Den speglar verkligen känslan och atmosfären om Ricklundgården som vi vill förmedla. Tack, ni har varit grymma tjejer!

Tack till Magnus för fantastiska bilder, tack till Sara Idenfors för lite akuthjälp, tack också till alla som på ett eller annat sätt stöttat, peppat, uppmuntrat och face to face eller digitalt bjudit på ett leende och vänliga ord.

Jag vill också rikta ett STORT tack till alla fantastiska konstnärer jag har haft förmånen att få träffa och varit i kontakt med, utan er är vi bara ett mycket vackert hus på en mycket vacker plats.

Med framtidstro och kärlek /

Tina Larsson , ordförande Emma Ricklunds stiftelse

Skulpturverkstad – gör din egen lilla vän i lera

Skulpturverkstad – gör din egen lilla vän i lera

Alla behöver en vän, i den här verkstaden får du göra en egen som du kan stoppa i fickan. Vi arbetar i lera med händerna och med verktyg som de flesta har hemma. Verkstaden leds av Elme Ämting som just nu är på residens på Ricklundgården och jobbar med skulptur. Öppet för alla åldrar och gratis. Men skynda, det finns bara fem platser.

Onsdag 29 november klockan 15-17 på EMMAS.

Anmälan till Elme på 070-2477550 (skicka gärna sms)

ELME

ELME

På plats hos oss här i Annexet för att arbeta konstnärligt!
Finns det intresse för en konstworkshop i början eller mitten på nästa vecka? Hör av er till oss isf ganska omgående så ser vi om vi får ihop nog många som vill delta, så att vi kan köra en kreativ rajd.
För den nyfikne så har Elme sagt att hon är med oss på förmiddagen på EMMAS nu på torsdag så varmt välkommen från kl. 09.30 för socialt sammanhang!

JULMARKNADEN SAXNÄS 25 november!

JULMARKNADEN SAXNÄS 25 november!

JULMARKNADEN SAXNÄS 25 november!

Som det står i Vilhelmina Aktuellt att EMMAS är öppet 10-16 och Ricklundgården är öppet 16-18 är fel!
Vårt stora bidrag denna julmarknadshelg är EMMAS/Ricklundgårdens kalas som är på fredag 24/11 på @saxnas.se med start kl. 18.00. Där kommer det vara musikframträdanden av barnen som deltagit i EMMAS musikpedagogik, god mat och samvaro och senare på kvällen så blir det livemusik med Lena & Daniel. Kalaset välkomnar alla, liten som stor!
Förresten, kom ihåg att anmäla dig till tacobuffén senast onsdag till 072-5342265 eller info@saxnas.se

Utöver det så är det öppet på EMMAS på lördag mellan kl. 11-14. Hos oss kan du köpa varm choklad, äta skumtomtar och delta i en rimtävling där du kan vinna en mindre bal toapapper. Och såklart går det bra att hälsa på oss eller bara komma in för att värma sig utan att varken köpa något eller delta i tävlingen.

Så på själva julmarknadsdagen på lördag så gäller följande;
EMMAS öppet kl. 11-14
Ricklundgården stängt

Ricklundgården kommer att vara öppen en kväll senare i december men mer info om det kommer när vi närmar oss aktuellt datum.

Våfflor och bingo!

Våfflor och bingo!

På torsdag är det våfflor och bingo!
Kom till EMMAS och va med! Bingon startar klockan 10.00.

Vi ses!

EMMAS tänker ha kalas

EMMAS tänker ha kalas

Nu är det god tid att fira och njuta tillsammans att det är en sån fin ”vibe” för kulturen här i vår kommun och att det sker positiva saker för våra barn och unga!

Vi vill dela vår glädje med Dig och härmed bjuds Du in att delta på vårt kalas här i Saxnäs på Saxnäsgården, Fredag 24 november!

Kvällens program i stora drag:
Kl. 18.00 – Musikuppträdande av barn som deltagit i EMMAS musikpedagogik, i Foajén.
ca. 18.30 – Vi sätter oss till bords
ca. 19-20 – Några personer håller tal
21.00 – Musikunderhållning med Lena & Daniel, möjlighet till dans & kalasande hela kvällskvisten lång.

Det serveras:
Tacokväll + dessert
Pris:
Vuxen 195 kr
Barn 95 kr

Kontakta Saxnäsgården för bokning senast onsdag 22 november.
0940-37700 eller info@saxnas.se

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt