NY HEMSIDA!!

1 december, 2020

Tina Larsson

Det är ett litet steg för mänskligheten kanske, människor har ju byggt hemsidor i ganska många år nu men den här lanseringen är för oss en STOR händelse.

I och med denna nya grund att stå på så når vi nu ut med information och aktuella händelser på ett bra sätt. För den uppmärksamme så finns även denna hemsida på två språk, engelska och svenska.

I samband med att hemsidan nu är färdig så kommer vi också att börja använda, och med stolthet visa upp vår nya grafiska profil.

1 december 2020 blir ett avstamp och en markering för omstruktureringen vi har genomfört på Ricklundgården sista året, samtidigt som den markerar en början på något nytt!

Det finns fina människor att tacka för att detta arbete nu är klart, först och främst Malin. Malin har jobbat sedan augusti som projektmedarbetare och hon har varit själva ”montören” för hemsidan. Under hela hösten har hon lagt ner ett gediget arbete i att få detta klart. Tack Malin, du har gjort ett fantastiskt jobb!!

Jessica som jobbar på Näringslivskontoret i Vilhelmina, med digitala steget har varit en ledsagare genom hela resan samt Kristopher från Jo Kommunikation. Tack snälla!

Jennifer och Moa på Ateljé Grotesk är hjärnorna bakom vår nya grafiska profil som vi är såå nöjda med! Den speglar verkligen känslan och atmosfären om Ricklundgården som vi vill förmedla. Tack, ni har varit grymma tjejer!

Tack till Magnus för fantastiska bilder, tack till Sara Idenfors för lite akuthjälp, tack också till alla som på ett eller annat sätt stöttat, peppat, uppmuntrat och face to face eller digitalt bjudit på ett leende och vänliga ord.

Jag vill också rikta ett STORT tack till alla fantastiska konstnärer jag har haft förmånen att få träffa och varit i kontakt med, utan er är vi bara ett mycket vackert hus på en mycket vacker plats.

Med framtidstro och kärlek /

Tina Larsson , ordförande Emma Ricklunds stiftelse

Svenska Tecknare erbjuder vistelsestipendium på Ricklundgården

Svenska Tecknare erbjuder vistelsestipendium på Ricklundgården

Svenska Tecknare erbjuder just nu två av sina medlemmar en arbetsvistelse hos oss på Ricklundgården under september månad.
För att läsa mer eller att ansöka gå in på deras sida https://www.svenskatecknare.se/medlem/stipendium/ricklund/

Sista ansökningsdag är 30 april.

Stort tack till Maria på Fjällnära

Stort tack till Maria på Fjällnära

Stort tack till Maria på @fjallnara som så generöst delade med sig av erfarenheter om odling här på nordligare breddgrader.
Det syns inte på bilden men vi var 17 personer som söp in allt som berättades.

Det allra viktigaste jag (Tina) tog med mig var att det absolut inte är försent att kallså! Allt innan valborg är okej så det är med andra ord oceaner av tid kvar😅

Tack till Ingrid som så fint roddat i detta och tack alla ni andra som kom! Det är så tacksamt att arrangera när ni så fint visar ert stöd genom att delta! 🙏🏼

Glad påsk! 💛

Ricklundgården och EMMAS nås inte på telefon under påsklovet, om kontakt ändå önskas så skicka oss ett mail. Kontaktinformation finns på vår hemsida; www.ricklundgarden.com

Sista våffeltorsdagar denna vinter

Sista våffeltorsdagar denna vinter

Nu imorgon så ”avslutar” vi våra våffeltorsdagar denna vinter med ett hejdundrande quiz. Ett quiz där frågorna delvis går i historiens tecken och namnet Brita/Birgitta återkommer.
Inte nog med det, kl. 10 får vi besök av några elever från skolan här i Saxnäs som ska visa film!
Våffeljärnet värms upp såklart och kaffepannan laddas.

Detta innebär också att vi nu gör ett uppehåll även med den kreativa verkstaden som är efter skoltid. Så imorgon torsdag 30 mars blir även sista torsdagsöppet för barn.

Tacos och livemusik av Bojtikken Hillbilly Band

Tacos och livemusik av Bojtikken Hillbilly Band

Nu bjuder vi in Vilhelminas, Kultsjödalen och Vojmådalens ungdomar till tacos och livemusik av Bojtikken Hillbilly Band hos oss på EMMAS i Saxnäs! 🪕🌮

16:15 Buss från Dikanäs till EMMAS, Saxnäs
17:30 Tacos!
19:00 Bojtikken Hillbilly Band
21:15 Avfärd Saxnäs – Dikanäs

Vi kommer även ha andra aktiviteter under kvällen; Prova på DJ och Planera ditt drömevenemang! 🥳

Anmäl dig senast den 20 mars för mat och/eller transfer mellan Dikanäs och Saxnäs till emmassaxnas@gmail.com. Kom ihåg att skriva allergier och specialkost!

Ansökan för residensboende öppnar idag!

Ansökan för residensboende öppnar idag!

Då var det dags att planera för nya residensvistelser. Den här omgången så söker du från 1 oktober 2023 till 30 september 2024, MÄRK din ansökan med:
Residens 23/24.

Innan du fyller i ansökningsblanketten så läs noga igenom vårt reglemente som finns under ”ART IN RESIDENCE” < ANSÖKAN. Ansökan skickas digitalt som PDF INNAN 31 mars 2023 till vår mail: info.ricklundgarden@gmail.com Svar till samtliga konstnärer skickas ut under senare delen av maj månad.

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt