Presenterar stolt, Sofie Karlsson

28 september, 2021

Sofie Karlsson

Presenterar stolt, Sofie Karlsson, född 1990 i Halmstad. Bor och verkar idag i Göteborg.
Sofie har en kandidatexamen från HDK-Valand, Göteborgs universitet i Textilkonst från 2019. Tidigare utbildningar från Gamleby, Löftadalens och Östra Grevie folkhögskola, alla med olika textila inriktingar inom konst, hantverk, mönsterkonstruktion och design.

”- Mitt konstnärliga arbete kretsar kring textila fibrer och material där jag använder fibrernas olika egenskaper för att skapa form, struktur och volym. Jag arbetar främst med handvävning och olika knyt och vävtekniker. Under min vistelse i Saxnäs har jag fokuserat på att arbeta fritt och lustfyllt, det har varit en mycket givande och kreativ period”.

Sofie berättar att hon är väldigt glad att blivit utvald som stipendiat från Konst i Halland och fått möjlighet att komma till Ricklundgården nu i september och uppleva den magiska fjällvärlden i höstfärger.
”- Miljöombytet, bryta rutiner och mönster har varit viktigt för att få nya perspektiv på mitt arbete. Efter ett coronaår har resan till Saxnäs varit av stor betydelse, både genom storslagna naturupplevelser och genom det inspirerande mötet med Emma Ricklunds textila värld och liv, säger Sofie.”

Jag frågade Sofie om hon hade några drömmar om sitt konstnärskap och svaret jag fick var:
”- Jag ser fram emot nya resor, spännande samarbeten och projekt med en förhoppning om att i framtiden åter besöka Ricklundgården.”

Tack säger vi till Sofie som på så många fler sätt än bara sitt fantastiska konstnärskap berikat vår tillvaro på Ricklundgården💚

 

Sofie Karlsson

Sofie Karlsson

Sofie Karlsson

Sofie Karlsson

Bland det roligaste!

Bland det roligaste!

Att presentera barn för konstnärer och konst och konstnärer för barn.

Idag hade vi glädjen att få 3 stycken klasser från Saxnäs skola på besök. Prata, titta, upptäcka, se, känna och trippa i trappor. För många barn är Ricklundgården som en labyrint som bara måste upptäckas!

Presenterar stolt, konstnären Lotta Enbrand

Presenterar stolt, konstnären Lotta Enbrand

Lotta Enbrand, 49 år boende i Uppsala. Har gått 2 år på Kyrkerud folkhögskola, 1 år på Uppsala konstskola för Stina Wollter, efter det 2 år på fototekniskt utbildning och 1 år speos fotoskola i Paris.
Efter speos i Paris öppnade Lotta egen fotostudio samtidigt som hon målade och prydde sin lokal med konst.

Invigningen av Sara Kulturhus

Invigningen av Sara Kulturhus

Från mitt besök förra veckan under invigningen av Sara Kulturhus så har jag fina minnen sparade under huden, nära hjärtat. Jag tänker på verksamheterna innanför trähusets väggar, jag tänker på människorna som med engagemang och mycket vilja och kärlek jobbar för att presentera konst och möta människor på lika villkor. Jag tänker på värmen, samtalen, luftkramarna och allt som betydde väldigt mycket mellan raderna.

Besök av Edelviks Folkhögskola

Besök av Edelviks Folkhögskola

Som ni kanske förstår så finns det goda dagar och så finns det goda dagar. Igår var en väldigt god dag för att Ricklundgården fick fint besök från @edelvik_konst igen!

En frisk och fin torsdag!

En frisk och fin torsdag!

Denna blåsiga men friska och fina torsdag så fick vi besök av Kajsa Ravin, Generaldirektör på Kulturrådet och hennes kollega Margareta Brilioth. Med dem var också Joakim Sandberg, Regionkulturchef i Västerbotten och som representanter från vår vackra kommun deltog KSO Annika Andersson och Ekonomichef Niklas Vilhelmsson.

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt