Presenterar stolt, Sofie Karlsson

28 september, 2021

Sofie Karlsson

Presenterar stolt, Sofie Karlsson, född 1990 i Halmstad. Bor och verkar idag i Göteborg.
Sofie har en kandidatexamen från HDK-Valand, Göteborgs universitet i Textilkonst från 2019. Tidigare utbildningar från Gamleby, Löftadalens och Östra Grevie folkhögskola, alla med olika textila inriktingar inom konst, hantverk, mönsterkonstruktion och design.

”- Mitt konstnärliga arbete kretsar kring textila fibrer och material där jag använder fibrernas olika egenskaper för att skapa form, struktur och volym. Jag arbetar främst med handvävning och olika knyt och vävtekniker. Under min vistelse i Saxnäs har jag fokuserat på att arbeta fritt och lustfyllt, det har varit en mycket givande och kreativ period”.

Sofie berättar att hon är väldigt glad att blivit utvald som stipendiat från Konst i Halland och fått möjlighet att komma till Ricklundgården nu i september och uppleva den magiska fjällvärlden i höstfärger.
”- Miljöombytet, bryta rutiner och mönster har varit viktigt för att få nya perspektiv på mitt arbete. Efter ett coronaår har resan till Saxnäs varit av stor betydelse, både genom storslagna naturupplevelser och genom det inspirerande mötet med Emma Ricklunds textila värld och liv, säger Sofie.”

Jag frågade Sofie om hon hade några drömmar om sitt konstnärskap och svaret jag fick var:
”- Jag ser fram emot nya resor, spännande samarbeten och projekt med en förhoppning om att i framtiden åter besöka Ricklundgården.”

Tack säger vi till Sofie som på så många fler sätt än bara sitt fantastiska konstnärskap berikat vår tillvaro på Ricklundgården💚

 

Sofie Karlsson

Sofie Karlsson

Sofie Karlsson

Sofie Karlsson

Julmarknaden är över för denna gång.

Julmarknaden är över för denna gång.

Ett stort tack till alla som besökte oss i lördagskväll, många nyfikna människor från när och fjärran och extra kul med alla Kultsjödalsbor som hälsade på! Det värmer våra hjärtan att huset fylls av barn, barnbarn, mammor och pappor och en och annan mormor, morfar eller farmor. Vi är så glada att kvällen fick bli ett minne som vi kan dela med många, konst och kultur är ju trots allt verkligen för alla♥️

Jul jul och ljus i vårt hus!

Jul jul och ljus i vårt hus!

I anledning den traditionsenliga julmarknaden i Saxnäs så har vi öppet Ricklundgården från kl. 15-18 lördag 20 november.
Alla är välkomna och det kostar inte ens ett litet skitöre. Vernissage å visning i Folkes Ateljé, ljusinstallation efter väderförhållande och 3 livs levande konstnärer att mingla med.
Internationellt, spontant och vår egna Glühwein.

Kom som du är -❤️-ligt välkommen!

Presenterar stolt, Amanda Berglund

Presenterar stolt, Amanda Berglund

31 år ursprungligen från Orsa i Dalarna men nu boende i Malmö. Har studerat på Helliden Folkhögskola, östra Grevie folkhögskola och Konstfack. Amanda är grafiskt illustratör, designer och bildkonstnär.

Bland det roligaste!

Bland det roligaste!

Att presentera barn för konstnärer och konst och konstnärer för barn.

Idag hade vi glädjen att få 3 stycken klasser från Saxnäs skola på besök. Prata, titta, upptäcka, se, känna och trippa i trappor. För många barn är Ricklundgården som en labyrint som bara måste upptäckas!

Presenterar stolt, konstnären Lotta Enbrand

Presenterar stolt, konstnären Lotta Enbrand

Lotta Enbrand, 49 år boende i Uppsala. Har gått 2 år på Kyrkerud folkhögskola, 1 år på Uppsala konstskola för Stina Wollter, efter det 2 år på fototekniskt utbildning och 1 år speos fotoskola i Paris.
Efter speos i Paris öppnade Lotta egen fotostudio samtidigt som hon målade och prydde sin lokal med konst.

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt