Presenterar stolt

15 maj, 2022

Patrica, Ilar, Anna-Karin

Presenterar stolt Patricia Rodas boende i Tölby, 15 km söder om Vasa Finland, Ilar Gunilla Persson, numera bosatt i Bagarmossen utanför Stockholm (men kommer ursprungligen från Dalarna) och Anna-Karin Jansson som bor i Stockholm, Bagarmossen.

Patricia har en kandidatexamen i fotografi och har jobbat som fotokonstnär och fotograf i snart 20 år.
”- I min fotokonst försöker jag lyfta fram samhällsfrågor på ett konceptuellt sätt. Under flera år har jag arbetat med temat våld i parrelation och läkningsprocessen. Jag tror på riktigt att det privata är politiskt. Jag arbetar analogt dvs fotar på film med en 4×5 tums kamera.”
”- Vistelsen på Ricklundgården var magisk. Närheten till den storslagna naturen och den dagliga synen av fjälltopparna öppnade upp kreativitetens ådra i mig. Tacksam!”

Ilar Gunilla har en kandidatexamen i fotografi från högskola i Finland. Har också en Yrkehögskoleexamen i Pre-press informationsproduktion från högskola i Göteborg.
”- Mitt konstnärskap skulle kunna beskrivas, abstrakta bilder, dånande landskap med installationer, politisk samfundskonst blandat med nordisk mystik. Jag arbetar med saker nära mig för att beröra, ifrågasätta och förhoppningsvis påverka.”
På frågan om hur upplevelsen på Ricklundgården varit svarar Ilar Gunilla:
”- Fantastisk! vilken upplevelse -en kombination av konst och skidåkning. Att jag och Patricia fick möjlighet att arbetat vidare med vårt projekt Nordess var superbra.”

Anna-Karin har ett lönearbete som sjuksköterska, nu senast inom palliativ vård. Under en period avsatte hon all sin tid för att utveckla målandet på Gerlesborgsskolan och senare började hon arbeta natt för att få fortsätta måla.
”- Jag arbetar med kol, pastell och akryl. Framförallt kolet är viktigt i mitt skapande. Mycket av det jag gör har en koppling till undre världar, rotnästen och egensinnig natur.”
”- Folkes ateljé gav mig arbetsro och ett utrymme jag längtat efter och vyn är förtrollande. Nästan så att man får vara på sin vakt för att inte förlora sig helt i den ständigt skiftande storslagna fjällvyn.”

Sommar i museet

Sommar i museet

Öppet onsdagar – lördagar kl. 10-15.
Onsdagar – endast guidade visningar
Torsdagar – lördagar: guidade visningar kl. 10-11.30 och därefter drop in till kl. 15.00.

För att boka inträde och visning med guide så skicka oss ett mail 24 h innan till:
visning.ricklundgarden@gmail.com

OBS! För all information rörande museet i sommar så använd e-postadressen som är nämnd ovan! Detta för att inget ska missas såhär i semestertider.

Vi på Ricklundgården & EMMAS i Saxnäs är extra glada i dag

Vi på Ricklundgården & EMMAS i Saxnäs är extra glada i dag

Tillsamman med 19 kulturskolor i Västerbotten och Norrbotten har vi fått över 14 miljoner kronor för att under en treårsperiod utveckla nya samverkansformer.

Projektmålen handlar om att ta fram arbetssätt, strukturer och modeller för interkommunala anställningar och interregionala lösningar, oberoende av geografiska avstånd, samt att prova ut nödvändig teknik för detta.
Det övergripande syftet med projektet är att erhålla en ökad och mer jämlik kompetens bland regionernas kulturskolor, oavsett kommunstorlek och demografi, samt ta fram och pröva olika organisatoriska strukturer för att tillgängliggöra en bredare arbetsmarknad för kulturskolepersonal i landsbygd och glesbygd.
I en förlängning kan detta också få betydelse för andra former av samarbeten och samverkansformer mellan kommunerna i norra Sverige.

Emma Ricklunds stiftelse som ju var initiativtagare och projektsökare till vårt första stora projekt som blev finansierat av Postkodstiftelsen mellan 2022 till sista februari i år, kunde väl aldrig drömma om vilka stora ringar på vattnet det skulle bli.
Vi TRODDE på vår idé, vi vågade satsa men om någon då berättat att vi två år senare skulle arbeta i ännu ett nytt projekt finansierat av Arvsfonden (KRAM) och att vi också skulle vara en av de aktiva verksamheterna i detta stora regionövergripande EU-projekt från ESF- rådet och regionerna, skulle vi nog ha trillat av stolen.

Vi är glada för alla som vill glädjas med oss och glädjas för den kulturella utveckling som nu sker i fjällvärlden, inlandet och i hela norra Sverige

SOMMARLOVSÖPPET på EMMAS

SOMMARLOVSÖPPET på EMMAS

Vecka 25 och 26 kommer EMMAS att ha öppet tisdagar och onsdagar kl. 10-14 för barn och ungdomar.
Medföljande vuxen gäller för barn som från hösten kommer att ingå i en lågstadieklass eller är yngre än så. Barn som från hösten kommer att ingå i mellan eller högstadieklass kan komma utan vuxet sällskap.

Olika aktiviteter är planerade och vissa saker försiggår utomhus så ta med kläder efter väder helt enkelt.

Medtag också egen lunch/mellis. I övrigt har vi fullt utrustat kök så det finns möjlighet att värma mat men också att förvara den i kylskåp.

Det är gratis att delta och alla barn är välkomna!

Vid frågor eller funderingar angående sommarlovsöppet, kontakta vår pedagog på:
emmaskristoffer@gmail.com

Nu har delar av besättningen på Ricklundgården/EMMAS gått på semester.

Nu har delar av besättningen på Ricklundgården/EMMAS gått på semester.

Museets öppettider och information om hur du bokar en guidad visning i sommar, samt vart du tar kontakt med personal på plats hittar du på vår hemsida;
www.ricklundgarden.com

Under sommaren så nås vi endast via mail, telefonen har också lite ledighet

Mellan 17-20 juni så kan du som besökare boka guidad visning mellan kl. 09.00-15.00. Detta bör då göras senast 24 h innan till:
info.ricklundgarden@gmail.com

Från och med vecka 26 gäller våra sommaröppettider som du finner på vår hemsida:
www.ricklundgarden.com
OBS!! Från vecka 26-34 så hänvisar vi ALLA som har frågor rörande museet till vår speciella ”museimail”:
visning.ricklundgarden@gmail.com
Detta för att minska risken att något hamnar hos någon som är på semester eller i någon skräppost.

Nytt för denna sommar är att tisdag 9 & 16 juli blir det våffelcafé på EMMAS mellan kl. 10.00-14.00.
EMMAS ligger mitt i Saxnäs, på andra sidan vägen mittemot affären. Kom gärna förbi och välkommen ska du vara!

Med det så önskar vi alla en riktigt fin sommar!
Stor kram från Tina, Malin, Christer & Kristoffer

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt