Presenterar stolt

15 maj, 2022

Patrica, Ilar, Anna-Karin

Presenterar stolt Patricia Rodas boende i Tölby, 15 km söder om Vasa Finland, Ilar Gunilla Persson, numera bosatt i Bagarmossen utanför Stockholm (men kommer ursprungligen från Dalarna) och Anna-Karin Jansson som bor i Stockholm, Bagarmossen.

Patricia har en kandidatexamen i fotografi och har jobbat som fotokonstnär och fotograf i snart 20 år.
”- I min fotokonst försöker jag lyfta fram samhällsfrågor på ett konceptuellt sätt. Under flera år har jag arbetat med temat våld i parrelation och läkningsprocessen. Jag tror på riktigt att det privata är politiskt. Jag arbetar analogt dvs fotar på film med en 4×5 tums kamera.”
”- Vistelsen på Ricklundgården var magisk. Närheten till den storslagna naturen och den dagliga synen av fjälltopparna öppnade upp kreativitetens ådra i mig. Tacksam!”

Ilar Gunilla har en kandidatexamen i fotografi från högskola i Finland. Har också en Yrkehögskoleexamen i Pre-press informationsproduktion från högskola i Göteborg.
”- Mitt konstnärskap skulle kunna beskrivas, abstrakta bilder, dånande landskap med installationer, politisk samfundskonst blandat med nordisk mystik. Jag arbetar med saker nära mig för att beröra, ifrågasätta och förhoppningsvis påverka.”
På frågan om hur upplevelsen på Ricklundgården varit svarar Ilar Gunilla:
”- Fantastisk! vilken upplevelse -en kombination av konst och skidåkning. Att jag och Patricia fick möjlighet att arbetat vidare med vårt projekt Nordess var superbra.”

Anna-Karin har ett lönearbete som sjuksköterska, nu senast inom palliativ vård. Under en period avsatte hon all sin tid för att utveckla målandet på Gerlesborgsskolan och senare började hon arbeta natt för att få fortsätta måla.
”- Jag arbetar med kol, pastell och akryl. Framförallt kolet är viktigt i mitt skapande. Mycket av det jag gör har en koppling till undre världar, rotnästen och egensinnig natur.”
”- Folkes ateljé gav mig arbetsro och ett utrymme jag längtat efter och vyn är förtrollande. Nästan så att man får vara på sin vakt för att inte förlora sig helt i den ständigt skiftande storslagna fjällvyn.”

Svenska Tecknare erbjuder vistelsestipendium på Ricklundgården

Svenska Tecknare erbjuder vistelsestipendium på Ricklundgården

Svenska Tecknare erbjuder just nu två av sina medlemmar en arbetsvistelse hos oss på Ricklundgården under september månad.
För att läsa mer eller att ansöka gå in på deras sida https://www.svenskatecknare.se/medlem/stipendium/ricklund/

Sista ansökningsdag är 30 april.

Stort tack till Maria på Fjällnära

Stort tack till Maria på Fjällnära

Stort tack till Maria på @fjallnara som så generöst delade med sig av erfarenheter om odling här på nordligare breddgrader.
Det syns inte på bilden men vi var 17 personer som söp in allt som berättades.

Det allra viktigaste jag (Tina) tog med mig var att det absolut inte är försent att kallså! Allt innan valborg är okej så det är med andra ord oceaner av tid kvar😅

Tack till Ingrid som så fint roddat i detta och tack alla ni andra som kom! Det är så tacksamt att arrangera när ni så fint visar ert stöd genom att delta! 🙏🏼

Glad påsk! 💛

Ricklundgården och EMMAS nås inte på telefon under påsklovet, om kontakt ändå önskas så skicka oss ett mail. Kontaktinformation finns på vår hemsida; www.ricklundgarden.com

Sista våffeltorsdagar denna vinter

Sista våffeltorsdagar denna vinter

Nu imorgon så ”avslutar” vi våra våffeltorsdagar denna vinter med ett hejdundrande quiz. Ett quiz där frågorna delvis går i historiens tecken och namnet Brita/Birgitta återkommer.
Inte nog med det, kl. 10 får vi besök av några elever från skolan här i Saxnäs som ska visa film!
Våffeljärnet värms upp såklart och kaffepannan laddas.

Detta innebär också att vi nu gör ett uppehåll även med den kreativa verkstaden som är efter skoltid. Så imorgon torsdag 30 mars blir även sista torsdagsöppet för barn.

Tacos och livemusik av Bojtikken Hillbilly Band

Tacos och livemusik av Bojtikken Hillbilly Band

Nu bjuder vi in Vilhelminas, Kultsjödalen och Vojmådalens ungdomar till tacos och livemusik av Bojtikken Hillbilly Band hos oss på EMMAS i Saxnäs! 🪕🌮

16:15 Buss från Dikanäs till EMMAS, Saxnäs
17:30 Tacos!
19:00 Bojtikken Hillbilly Band
21:15 Avfärd Saxnäs – Dikanäs

Vi kommer även ha andra aktiviteter under kvällen; Prova på DJ och Planera ditt drömevenemang! 🥳

Anmäl dig senast den 20 mars för mat och/eller transfer mellan Dikanäs och Saxnäs till emmassaxnas@gmail.com. Kom ihåg att skriva allergier och specialkost!

Ansökan för residensboende öppnar idag!

Ansökan för residensboende öppnar idag!

Då var det dags att planera för nya residensvistelser. Den här omgången så söker du från 1 oktober 2023 till 30 september 2024, MÄRK din ansökan med:
Residens 23/24.

Innan du fyller i ansökningsblanketten så läs noga igenom vårt reglemente som finns under ”ART IN RESIDENCE” < ANSÖKAN. Ansökan skickas digitalt som PDF INNAN 31 mars 2023 till vår mail: info.ricklundgarden@gmail.com Svar till samtliga konstnärer skickas ut under senare delen av maj månad.

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt