Presenterar stolt Per Fritz och Gunvi Bengtsson.

30 augusti, 2021

Per Fritz och Gunvi Bengtsson

Presenterar stolt Per Fritz och Gunvi Bengtsson.

Per och Gunvi har varit tillsammans i 44 år och detta är deras andra gemensamma besök i Kultsjödalen.

– Första gången vi var här var 1977 men då inte som residenskonstnärer på Ricklundgården utan mer som turister i området. Platsen är oerhört viktig, jag önskar att vara öppen inför platsen och utforskar lite om det går att nå gamla minnen, säger Gunvi.
– ”Man stiger aldrig ner i samma flod två gånger”, säger Gunvi Bengtsson.

Gunvi har studerat på Valland och har också arbetat som lärare på KV konstskola i ämnet skulptur. Under sin vistelseperiod här har Gunvi fullföljt ett tidigare projekt med hjälp av naturen runt Ricklundgården, närmare bestämt en rot. På bilden ser du: ”Om rotens fäste”, papper, blyerts och rot.
*
Per har gått Hovedskou målarskola på 70-talet där det blev sammanlagt 5 år med grafik. Under åren har Per suttit i sin ateljé och jobbat och med tiden så byttes grafiken ut mot måleri.
– Sista åren har det fokuserats mycket på djur, humlor är mycket fascinerande och här på Ricklundgården har jag gjort en mobil med de 8 nordligaste nu levande humlearterna. Sen har jag även börjat på en mobil med materialet ängsull, berättar Per. På bilden kan du se mobilen, 140×100 cm.

Allt i allt är Per och Gunvi nöjda med sin vistelse, det har varit en bra blandning av arbete och fritid. Dem har vandrat efter Trollstigen, Njakafjäll och Satsfjället samt fascinerat suttit i ateljen i annexet och iakttagit hur landskapet förändrats.

8 nordligaste nu levande humlearterna

Humlearterna

”Om rotens fäste”

”Om rotens fäste”

 

Presenterar stolt, konstnären Lotta Enbrand

Presenterar stolt, konstnären Lotta Enbrand

Lotta Enbrand, 49 år boende i Uppsala. Har gått 2 år på Kyrkerud folkhögskola, 1 år på Uppsala konstskola för Stina Wollter, efter det 2 år på fototekniskt utbildning och 1 år speos fotoskola i Paris.
Efter speos i Paris öppnade Lotta egen fotostudio samtidigt som hon målade och prydde sin lokal med konst.

Invigningen av Sara Kulturhus

Invigningen av Sara Kulturhus

Från mitt besök förra veckan under invigningen av Sara Kulturhus så har jag fina minnen sparade under huden, nära hjärtat. Jag tänker på verksamheterna innanför trähusets väggar, jag tänker på människorna som med engagemang och mycket vilja och kärlek jobbar för att presentera konst och möta människor på lika villkor. Jag tänker på värmen, samtalen, luftkramarna och allt som betydde väldigt mycket mellan raderna.

Besök av Edelviks Folkhögskola

Besök av Edelviks Folkhögskola

Som ni kanske förstår så finns det goda dagar och så finns det goda dagar. Igår var en väldigt god dag för att Ricklundgården fick fint besök från @edelvik_konst igen!

En frisk och fin torsdag!

En frisk och fin torsdag!

Denna blåsiga men friska och fina torsdag så fick vi besök av Kajsa Ravin, Generaldirektör på Kulturrådet och hennes kollega Margareta Brilioth. Med dem var också Joakim Sandberg, Regionkulturchef i Västerbotten och som representanter från vår vackra kommun deltog KSO Annika Andersson och Ekonomichef Niklas Vilhelmsson.

Jag vill dela en sak med er…

Jag vill dela en sak med er…

Sista tiden har jag återkommande hört hur mycket platsen betyder för upplevelsen och känslan i sammanhanget. Jag håller med och jag håller med så innerligt. Vad jag önskar att uppmärksamma nu är också hur mycket individen betyder för att förstärka allt det som platsen står för.

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt