Presenterar stolt Per Fritz och Gunvi Bengtsson.

30 augusti, 2021

Per Fritz och Gunvi Bengtsson

Presenterar stolt Per Fritz och Gunvi Bengtsson.

Per och Gunvi har varit tillsammans i 44 år och detta är deras andra gemensamma besök i Kultsjödalen.

– Första gången vi var här var 1977 men då inte som residenskonstnärer på Ricklundgården utan mer som turister i området. Platsen är oerhört viktig, jag önskar att vara öppen inför platsen och utforskar lite om det går att nå gamla minnen, säger Gunvi.
– ”Man stiger aldrig ner i samma flod två gånger”, säger Gunvi Bengtsson.

Gunvi har studerat på Valland och har också arbetat som lärare på KV konstskola i ämnet skulptur. Under sin vistelseperiod här har Gunvi fullföljt ett tidigare projekt med hjälp av naturen runt Ricklundgården, närmare bestämt en rot. På bilden ser du: ”Om rotens fäste”, papper, blyerts och rot.
*
Per har gått Hovedskou målarskola på 70-talet där det blev sammanlagt 5 år med grafik. Under åren har Per suttit i sin ateljé och jobbat och med tiden så byttes grafiken ut mot måleri.
– Sista åren har det fokuserats mycket på djur, humlor är mycket fascinerande och här på Ricklundgården har jag gjort en mobil med de 8 nordligaste nu levande humlearterna. Sen har jag även börjat på en mobil med materialet ängsull, berättar Per. På bilden kan du se mobilen, 140×100 cm.

Allt i allt är Per och Gunvi nöjda med sin vistelse, det har varit en bra blandning av arbete och fritid. Dem har vandrat efter Trollstigen, Njakafjäll och Satsfjället samt fascinerat suttit i ateljen i annexet och iakttagit hur landskapet förändrats.

8 nordligaste nu levande humlearterna

Humlearterna

”Om rotens fäste”

”Om rotens fäste”

 

Julmarknaden är över för denna gång.

Julmarknaden är över för denna gång.

Ett stort tack till alla som besökte oss i lördagskväll, många nyfikna människor från när och fjärran och extra kul med alla Kultsjödalsbor som hälsade på! Det värmer våra hjärtan att huset fylls av barn, barnbarn, mammor och pappor och en och annan mormor, morfar eller farmor. Vi är så glada att kvällen fick bli ett minne som vi kan dela med många, konst och kultur är ju trots allt verkligen för alla♥️

Jul jul och ljus i vårt hus!

Jul jul och ljus i vårt hus!

I anledning den traditionsenliga julmarknaden i Saxnäs så har vi öppet Ricklundgården från kl. 15-18 lördag 20 november.
Alla är välkomna och det kostar inte ens ett litet skitöre. Vernissage å visning i Folkes Ateljé, ljusinstallation efter väderförhållande och 3 livs levande konstnärer att mingla med.
Internationellt, spontant och vår egna Glühwein.

Kom som du är -❤️-ligt välkommen!

Presenterar stolt, Amanda Berglund

Presenterar stolt, Amanda Berglund

31 år ursprungligen från Orsa i Dalarna men nu boende i Malmö. Har studerat på Helliden Folkhögskola, östra Grevie folkhögskola och Konstfack. Amanda är grafiskt illustratör, designer och bildkonstnär.

Bland det roligaste!

Bland det roligaste!

Att presentera barn för konstnärer och konst och konstnärer för barn.

Idag hade vi glädjen att få 3 stycken klasser från Saxnäs skola på besök. Prata, titta, upptäcka, se, känna och trippa i trappor. För många barn är Ricklundgården som en labyrint som bara måste upptäckas!

Presenterar stolt, Sofie Karlsson

Presenterar stolt, Sofie Karlsson

Sofie Karlsson, född 1990 i Halmstad. Bor och verkar idag i Göteborg.
Sofie har en kandidatexamen från HDK-Valand, Göteborgs universitet i Textilkonst från 2019. Tidigare utbildningar från Gamleby, Löftadalens och Östra Grevie folkhögskola, alla med olika textila inriktingar inom konst, hantverk, mönsterkonstruktion och design.

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt