Jag vill dela en sak med er…

7 september, 2021

Besökare

Sista tiden har jag återkommande hört hur mycket platsen betyder för upplevelsen och känslan i sammanhanget. Jag håller med och jag håller med så innerligt. Vad jag önskar att uppmärksamma nu är också hur mycket individen betyder för att förstärka allt det som platsen står för.

Museets sista öppna dag för drop in-besök denna sommarsäsong blev något alldeles speciellt. Efter en omtumlande händelse för mig rent emotionellt, kom dessa fyra personer plötsligt in i museet och i sammanhanget. Tillsammans blev situationen och stunden så förstärkt av att vi alla kunde dela dessa känslor av solidaritet, kämparanda och empati att det skulle tyckas omöjligt att återgå till ”normal guidning”. Normalt och helt korrekt blev det inte heller men det blev så mycket mer för vi möttes på så många olika plan som nog inte hade inträffat om vi inte hade varit exakt på denna plats, i denna stund med exakt dessa individer.

Mina vänner på bilden får sammanfatta avslutningen på sommarsäsongen på Ricklundgården och jag är glad att kunna arbeta på en plats där konsten och kulturen frigör utrymme att dela åsikter, tankar och känslor om livet

♥️ Det är precis det som gör Ricklundgården unikt! Tack! / Tina

Från vänster i bild: Ingalill och Folke Lidenmark, Lasse Hyvönen, Kia Ericsson.

Bland det roligaste!

Bland det roligaste!

Att presentera barn för konstnärer och konst och konstnärer för barn.

Idag hade vi glädjen att få 3 stycken klasser från Saxnäs skola på besök. Prata, titta, upptäcka, se, känna och trippa i trappor. För många barn är Ricklundgården som en labyrint som bara måste upptäckas!

Presenterar stolt, Sofie Karlsson

Presenterar stolt, Sofie Karlsson

Sofie Karlsson, född 1990 i Halmstad. Bor och verkar idag i Göteborg.
Sofie har en kandidatexamen från HDK-Valand, Göteborgs universitet i Textilkonst från 2019. Tidigare utbildningar från Gamleby, Löftadalens och Östra Grevie folkhögskola, alla med olika textila inriktingar inom konst, hantverk, mönsterkonstruktion och design.

Presenterar stolt, konstnären Lotta Enbrand

Presenterar stolt, konstnären Lotta Enbrand

Lotta Enbrand, 49 år boende i Uppsala. Har gått 2 år på Kyrkerud folkhögskola, 1 år på Uppsala konstskola för Stina Wollter, efter det 2 år på fototekniskt utbildning och 1 år speos fotoskola i Paris.
Efter speos i Paris öppnade Lotta egen fotostudio samtidigt som hon målade och prydde sin lokal med konst.

Invigningen av Sara Kulturhus

Invigningen av Sara Kulturhus

Från mitt besök förra veckan under invigningen av Sara Kulturhus så har jag fina minnen sparade under huden, nära hjärtat. Jag tänker på verksamheterna innanför trähusets väggar, jag tänker på människorna som med engagemang och mycket vilja och kärlek jobbar för att presentera konst och möta människor på lika villkor. Jag tänker på värmen, samtalen, luftkramarna och allt som betydde väldigt mycket mellan raderna.

Besök av Edelviks Folkhögskola

Besök av Edelviks Folkhögskola

Som ni kanske förstår så finns det goda dagar och så finns det goda dagar. Igår var en väldigt god dag för att Ricklundgården fick fint besök från @edelvik_konst igen!

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt