Skatejam i Klimpfjäll

19 juni, 2024

Skatejam i Klimpfjäll
Okej.
Så det var en spännande dag och kväll i onsdags. Varierande väder och med tanke på att vi hade bjudit in till uteaktiviteter så hoppades vi förstås på uppehåll. Uppehåll och till och med bitvis sol blev det! Så lyckat!
Ett femtiotal personer deltog på vårt gemensamma arrangemang med Midnight Light unga arrangörer och Bilda i Umeå.
Det skatades, hoppades, många barn ville lära sig att Dj:a och det intogs rediga portioner mat! Allt under en ganska molnfri himmel, runt oss på fotbollsplanen i Klimpfjäll så pågick många olika väder men just där vi befann oss så var det klart och fint!
Tack till alla deltagare, tack alla ni engagerade föräldrar och vuxna som tog med er barn från Dikanäs/Kittelfjäll❤️ Tack alla föräldrar som tog med sig barn från Kultsjödalen! Tack till KAK för lån av ramp och matlagningsutrustning, tack till Kiif för lån av toalett och sist men inte minst; TACK TILL ARVSFONDEN FÖR ATT VI KAN JOBBA MED KULTUR i Västerbottens fjällvärld & inland!
Tack till @patches_and_pins för helt FANTASTISKA priser till barnen 🛹 För en enskild ung individ som just lärt sig att manövrera en skateboard och lägger timmar, dagar, veckor och all ledig barmarksperiod som finns här uppe på att utveckla sin teknik så betyder det mycket att ”vinna” en ”riktig skateboard-grej”. Oavsett vad det är.
Tack till @djnorrland för ditt tålamod och för skön musik under kvällen!!
Tack till @midnightlightungaarrangorer för ert outtröttliga arbete för att stärka kulturen och för att ni hjälper till att göra den mer tillgänglig för alla!
Tack till @bildanord och Jonas för din orädsla att också inspirera, finnas och verka från vår del av Bästerbotten. Du är ett exempel på att det är lika långt från kusten till fjällen och inte är det avståndet som får lov att avgöra om barn i Kultsjödalen och Vojmådalen också tillgängliggörs möjligheten att åka skateboard.
Sommar i museet

Sommar i museet

Öppet onsdagar – lördagar kl. 10-15.
Onsdagar – endast guidade visningar
Torsdagar – lördagar: guidade visningar kl. 10-11.30 och därefter drop in till kl. 15.00.

För att boka inträde och visning med guide så skicka oss ett mail 24 h innan till:
visning.ricklundgarden@gmail.com

OBS! För all information rörande museet i sommar så använd e-postadressen som är nämnd ovan! Detta för att inget ska missas såhär i semestertider.

Vi på Ricklundgården & EMMAS i Saxnäs är extra glada i dag

Vi på Ricklundgården & EMMAS i Saxnäs är extra glada i dag

Tillsamman med 19 kulturskolor i Västerbotten och Norrbotten har vi fått över 14 miljoner kronor för att under en treårsperiod utveckla nya samverkansformer.

Projektmålen handlar om att ta fram arbetssätt, strukturer och modeller för interkommunala anställningar och interregionala lösningar, oberoende av geografiska avstånd, samt att prova ut nödvändig teknik för detta.
Det övergripande syftet med projektet är att erhålla en ökad och mer jämlik kompetens bland regionernas kulturskolor, oavsett kommunstorlek och demografi, samt ta fram och pröva olika organisatoriska strukturer för att tillgängliggöra en bredare arbetsmarknad för kulturskolepersonal i landsbygd och glesbygd.
I en förlängning kan detta också få betydelse för andra former av samarbeten och samverkansformer mellan kommunerna i norra Sverige.

Emma Ricklunds stiftelse som ju var initiativtagare och projektsökare till vårt första stora projekt som blev finansierat av Postkodstiftelsen mellan 2022 till sista februari i år, kunde väl aldrig drömma om vilka stora ringar på vattnet det skulle bli.
Vi TRODDE på vår idé, vi vågade satsa men om någon då berättat att vi två år senare skulle arbeta i ännu ett nytt projekt finansierat av Arvsfonden (KRAM) och att vi också skulle vara en av de aktiva verksamheterna i detta stora regionövergripande EU-projekt från ESF- rådet och regionerna, skulle vi nog ha trillat av stolen.

Vi är glada för alla som vill glädjas med oss och glädjas för den kulturella utveckling som nu sker i fjällvärlden, inlandet och i hela norra Sverige

SOMMARLOVSÖPPET på EMMAS

SOMMARLOVSÖPPET på EMMAS

Vecka 25 och 26 kommer EMMAS att ha öppet tisdagar och onsdagar kl. 10-14 för barn och ungdomar.
Medföljande vuxen gäller för barn som från hösten kommer att ingå i en lågstadieklass eller är yngre än så. Barn som från hösten kommer att ingå i mellan eller högstadieklass kan komma utan vuxet sällskap.

Olika aktiviteter är planerade och vissa saker försiggår utomhus så ta med kläder efter väder helt enkelt.

Medtag också egen lunch/mellis. I övrigt har vi fullt utrustat kök så det finns möjlighet att värma mat men också att förvara den i kylskåp.

Det är gratis att delta och alla barn är välkomna!

Vid frågor eller funderingar angående sommarlovsöppet, kontakta vår pedagog på:
emmaskristoffer@gmail.com

Nu har delar av besättningen på Ricklundgården/EMMAS gått på semester.

Nu har delar av besättningen på Ricklundgården/EMMAS gått på semester.

Museets öppettider och information om hur du bokar en guidad visning i sommar, samt vart du tar kontakt med personal på plats hittar du på vår hemsida;
www.ricklundgarden.com

Under sommaren så nås vi endast via mail, telefonen har också lite ledighet

Mellan 17-20 juni så kan du som besökare boka guidad visning mellan kl. 09.00-15.00. Detta bör då göras senast 24 h innan till:
info.ricklundgarden@gmail.com

Från och med vecka 26 gäller våra sommaröppettider som du finner på vår hemsida:
www.ricklundgarden.com
OBS!! Från vecka 26-34 så hänvisar vi ALLA som har frågor rörande museet till vår speciella ”museimail”:
visning.ricklundgarden@gmail.com
Detta för att minska risken att något hamnar hos någon som är på semester eller i någon skräppost.

Nytt för denna sommar är att tisdag 9 & 16 juli blir det våffelcafé på EMMAS mellan kl. 10.00-14.00.
EMMAS ligger mitt i Saxnäs, på andra sidan vägen mittemot affären. Kom gärna förbi och välkommen ska du vara!

Med det så önskar vi alla en riktigt fin sommar!
Stor kram från Tina, Malin, Christer & Kristoffer

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt