Nu öppnar EMMAS Konstpedagogiska verkstad i Saxnäs

19 maj, 2022

Nu öppnar EMMAS Konstpedagogiska verkstad i Saxnäs☀️
Hjärtligt välkommen ska just DU vara till att delta i våra festligheter!

Du kanske funderar varför F.d. Rävlyan nu har bytt namn till EMMAS, och vad som händer här? EMMAS har naturligtvis tagit namnet efter vår fantastiska konstnär Emma Ricklund.
EMMAS verkstad är i huvudsak till för barn och unga i Vilhelmina kommun men även vuxna och pensionärer kommer att erbjudas aktiviteter.
Dagtid när vi alla är på plats så är vem som helst välkommen att titta in, det blir vi bara glada över!

Vi vill skapa fler möjligheter för våra innevånare att kunna träffas och arbeta med olika konstformer, men även erbjuda konst och kulturaktiviteter som vi normalt bara hittar i städerna vid kusten eller i södra Sverige. Det kan vara exempelvis; screentryck, foto & film, textilkonst, grafik, hantverk m.m.

Vårt långsiktiga mål är att bli en levande och meningsfull verksamhet för våra barn/unga som bor och lever här. Barnen är vår framtid och därför syftar vår verksamhet till att ge barn och unga möjligheter att kunna hitta sina egna skapande aktiviteter.
För oss känns det viktigt att erbjuda en trygg och inspirerande plats där vår målgrupp ska kunna utveckla sig själva och samverka med andra, genom konst & kultur.
EMMAS verksamhet kommer naturligtvis också att besöka andra byar och Vilhelmina tätort, men vår bas kommer att finnas i Saxnäs.

Genom forskning ser vi att konst och kulturaktiviteter är en viktig friskfaktor i arbetet för att motverka psykisk ohälsa. På EMMAS vill vi bidra till att fler ska få möjlighet att må bra. Därför är vi stolta att kunna erbjuda konstpedagogik här i Saxnäs, för alla våra barn och ungdomar i hela vår vidsträckta kommun!

Invigningen är planerad till torsdag 2 juni och fredag 3 juni.

Här är programmet för fredagen. En del grejer är tänkt att ske utomhus om vädret tillåter så det kan vara fint att ta med sig något att vila rumpan på, exempelvis liggunderlag eller så.

Välkomna och vi dansar soldansen medans vi räknar ner dagarna.

 

Invigning EMMAS tidschema

Invigning EMMAS tidschema

Skulpturverkstad – gör din egen lilla vän i lera

Skulpturverkstad – gör din egen lilla vän i lera

Alla behöver en vän, i den här verkstaden får du göra en egen som du kan stoppa i fickan. Vi arbetar i lera med händerna och med verktyg som de flesta har hemma. Verkstaden leds av Elme Ämting som just nu är på residens på Ricklundgården och jobbar med skulptur. Öppet för alla åldrar och gratis. Men skynda, det finns bara fem platser.

Onsdag 29 november klockan 15-17 på EMMAS.

Anmälan till Elme på 070-2477550 (skicka gärna sms)

ELME

ELME

På plats hos oss här i Annexet för att arbeta konstnärligt!
Finns det intresse för en konstworkshop i början eller mitten på nästa vecka? Hör av er till oss isf ganska omgående så ser vi om vi får ihop nog många som vill delta, så att vi kan köra en kreativ rajd.
För den nyfikne så har Elme sagt att hon är med oss på förmiddagen på EMMAS nu på torsdag så varmt välkommen från kl. 09.30 för socialt sammanhang!

JULMARKNADEN SAXNÄS 25 november!

JULMARKNADEN SAXNÄS 25 november!

JULMARKNADEN SAXNÄS 25 november!

Som det står i Vilhelmina Aktuellt att EMMAS är öppet 10-16 och Ricklundgården är öppet 16-18 är fel!
Vårt stora bidrag denna julmarknadshelg är EMMAS/Ricklundgårdens kalas som är på fredag 24/11 på @saxnas.se med start kl. 18.00. Där kommer det vara musikframträdanden av barnen som deltagit i EMMAS musikpedagogik, god mat och samvaro och senare på kvällen så blir det livemusik med Lena & Daniel. Kalaset välkomnar alla, liten som stor!
Förresten, kom ihåg att anmäla dig till tacobuffén senast onsdag till 072-5342265 eller info@saxnas.se

Utöver det så är det öppet på EMMAS på lördag mellan kl. 11-14. Hos oss kan du köpa varm choklad, äta skumtomtar och delta i en rimtävling där du kan vinna en mindre bal toapapper. Och såklart går det bra att hälsa på oss eller bara komma in för att värma sig utan att varken köpa något eller delta i tävlingen.

Så på själva julmarknadsdagen på lördag så gäller följande;
EMMAS öppet kl. 11-14
Ricklundgården stängt

Ricklundgården kommer att vara öppen en kväll senare i december men mer info om det kommer när vi närmar oss aktuellt datum.

Våfflor och bingo!

Våfflor och bingo!

På torsdag är det våfflor och bingo!
Kom till EMMAS och va med! Bingon startar klockan 10.00.

Vi ses!

EMMAS tänker ha kalas

EMMAS tänker ha kalas

Nu är det god tid att fira och njuta tillsammans att det är en sån fin ”vibe” för kulturen här i vår kommun och att det sker positiva saker för våra barn och unga!

Vi vill dela vår glädje med Dig och härmed bjuds Du in att delta på vårt kalas här i Saxnäs på Saxnäsgården, Fredag 24 november!

Kvällens program i stora drag:
Kl. 18.00 – Musikuppträdande av barn som deltagit i EMMAS musikpedagogik, i Foajén.
ca. 18.30 – Vi sätter oss till bords
ca. 19-20 – Några personer håller tal
21.00 – Musikunderhållning med Lena & Daniel, möjlighet till dans & kalasande hela kvällskvisten lång.

Det serveras:
Tacokväll + dessert
Pris:
Vuxen 195 kr
Barn 95 kr

Kontakta Saxnäsgården för bokning senast onsdag 22 november.
0940-37700 eller info@saxnas.se

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt