Konst i Hallands stipendiat Sofie Karlsson

9 juni, 2021

Sofie Karlsson
Vi kan stolt berätta att @sofiekarlsson.textileart kommer till oss i september! 🙌🏼
”Konst i Halland bjöd i mars 2021 in bild- och formkonstnärer att ansöka om vistelsestipendium till Danmark (1–20 sep) och till Ricklundgården i Saxnäs (1–14 sep). Utifrån de inkomna ansökningarna har juryn beslutat att stipendiet till Danmark tilldelas Susanne Westerberg och till Saxnäs, Sofie Karlsson.”
Juryns motivering lyder: ”Vi tror Sofie Karlsson får goda möjligheter att arbeta koncentrerat, fördjupa sina materialkunskaper samt samla idéer som vistelsestipendiat på Ricklundgården. Sofie kommer till fjällvärlden i Saxnäs under en period då naturen exploderar i färger och är visuellt dramatisk. Med sitt intresse för naturens skiftningar i färg, form och struktur, är vi övertygade om att platsen verkligen kommer att tillföra nya perspektiv till hennes konstnärskap.”
Det är en ära att få möjlighet att ta hand om Sofie och vi önskar både henne och du som läser en fin sommar! Sofie, vi ses till hösten👋🏼😃
Text och bild lånad av Konst i Halland
Presenterar stolt Elin Anna Labba och Pia Sjögren

Presenterar stolt Elin Anna Labba och Pia Sjögren

Presenterar stolt Elin Anna Labba, författare, och Pia Sjögren, journalist.

Elin Anna har som skrivit på sin första roman och Pia har skrivit essäer. De har varit här tillsammans i två soliga, regniga, vindstilla, blåsiga och illgröna juniveckor.

Morsdag idag.

Morsdag idag.

En hälsning från oss till alla fantastiska mammor där ute. Vi vet att ni gör så gott ni kan och att försöka sitt bästa räcker långt!

Besök av Sara från Sápmi Salasta

Besök av Sara från Sápmi Salasta

Det går inte med ord att beskriva hur hela denna vecka har varit så jag skiter i det! Berättar istället om igår när vi äntligen fick besök av Sara!

Sara jobbar som projektledare för @sapmisalasta och tidigare i vintras när vi snackade så kläcktes många fina idéer och tankar om eventuellt samarbete över fjällgränsen.

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt