Ändring i öppettider

16 augusti, 2021

Höst

Onsdag 18/8 och lördag 28/8 är Ricklundgården och museet stängt.
Sista dagen för drop-in denna sommar är alltså fredag 27/8 mellan kl. 12-15 så passa på att göra ett besök hos oss då!

Vi känner en svag antydning till höst i luften nu, vilket faktiskt inte känns så jobbigt eftersom det har varit en fantastisk sommar och vi önskar att tacka alla som varit på besök hos oss från när och fjärran! 🙏🏼♥️ Vi har verkligen världens gulligaste och roligaste besökare och det är vi mycket tacksamma för!

Efter att sommarsäsongen tagit slut så går det såklart att boka guidade visningar ändå, lättast gör du det genom att skicka ett mail till mailadressen som står angiven på vår hemsida!
MEN, nu är ju inte sommaren helt över än så fortsätt att njuta lite härlig augustisol och sensommarregn!

Presenterar stolt, konstnären Lotta Enbrand

Presenterar stolt, konstnären Lotta Enbrand

Lotta Enbrand, 49 år boende i Uppsala. Har gått 2 år på Kyrkerud folkhögskola, 1 år på Uppsala konstskola för Stina Wollter, efter det 2 år på fototekniskt utbildning och 1 år speos fotoskola i Paris.
Efter speos i Paris öppnade Lotta egen fotostudio samtidigt som hon målade och prydde sin lokal med konst.

Invigningen av Sara Kulturhus

Invigningen av Sara Kulturhus

Från mitt besök förra veckan under invigningen av Sara Kulturhus så har jag fina minnen sparade under huden, nära hjärtat. Jag tänker på verksamheterna innanför trähusets väggar, jag tänker på människorna som med engagemang och mycket vilja och kärlek jobbar för att presentera konst och möta människor på lika villkor. Jag tänker på värmen, samtalen, luftkramarna och allt som betydde väldigt mycket mellan raderna.

Besök av Edelviks Folkhögskola

Besök av Edelviks Folkhögskola

Som ni kanske förstår så finns det goda dagar och så finns det goda dagar. Igår var en väldigt god dag för att Ricklundgården fick fint besök från @edelvik_konst igen!

En frisk och fin torsdag!

En frisk och fin torsdag!

Denna blåsiga men friska och fina torsdag så fick vi besök av Kajsa Ravin, Generaldirektör på Kulturrådet och hennes kollega Margareta Brilioth. Med dem var också Joakim Sandberg, Regionkulturchef i Västerbotten och som representanter från vår vackra kommun deltog KSO Annika Andersson och Ekonomichef Niklas Vilhelmsson.

Jag vill dela en sak med er…

Jag vill dela en sak med er…

Sista tiden har jag återkommande hört hur mycket platsen betyder för upplevelsen och känslan i sammanhanget. Jag håller med och jag håller med så innerligt. Vad jag önskar att uppmärksamma nu är också hur mycket individen betyder för att förstärka allt det som platsen står för.

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt