Det var en fantastisk julmarknad, på alla sätt å vis! ♥️

25 november, 2022

Julmarknaden 2022

Det var en fantastisk julmarknad, på alla sätt å vis! ♥️

Utställning, föredrag, klistermärkens-verkstad, palteria, sportloppis, VHS på gammal tjock-TV, minnen från Olympiska spelen, minnen från precis det, härliga minnen. Musik. Tomten. Stora, små, unga, gamla, nya bekanta och obekanta. Årets hittills längsta dag på jobbet men shit vad det var värt!

Vill tacka varenda kotte som varit en del av att fylla EMMAS med detta rika innehåll och alla fantastiska människor. Den lördagen för snart en vecka sen är ett bevis på att en kulturell mötesplats VERKLIGEN behövs också här i vår del av Sverige.

Vilken dag som helst gör vi om liknande arrangemang, med er är allt möjligt! – Till alla som innan, under och efter hjälpt till, uppmuntrat, hejat på, engagerat sig eller besökt! ♥️

TAAAACK!!!!! Å tusen tack!!!

Teater på EMMAS 8/2 kl. 18.00

Teater på EMMAS 8/2 kl. 18.00

Vi är så glada och stolta att kunna erbjuda teater i Saxnäs! I samarbete med @riksteaternvasterbotten och @vilhelminafolketshus visas STARKAST HJÄRTAN HAR FLEST ÄRR på EMMAS 8/2 kl. 18.00.

”Berättelsen om en kvinna från väglöst land som gick sin egen väg istället för att gå vilse i andras fotspår.

Ett musik- och berättarprogram om Mimmi Helamb, föreståndarinna, konstnärssjäl och del av den hemliga motståndsrörelse som pågick i norra Sverige under 2:a världskriget. Ett farligt uppdrag som senare ledde till erkännande från Amerikanska underrättelsetjänsten.

Mimmi var orädd, nytänkande och gick sin egen väg. Hon följde sitt hjärta och struntade i vad andra tyckte och tänkte.”

Hej å hallå!

Hej å hallå!

Hoppas du haft en fin och skön jul & nyårs tid! Nu är det tillbaka till vardagen igen och som vi hört, så har våra laktosfria havrevåfflor varit saknade. Nu på torsdag 19 januari så välkomnar vi dig som kan och vill att hänga med oss på EMMAS!

Olika fokus för olika torsdagar men vi tänkte att vi nu i början skulle samla in lite feedback och önskemål om det är något speciellt tema eller liknande som är extra intressant. Det var ju mycket uppskattat innan jul att se och höra om gamla foton från förr.

Hursom är detta till alla, för alla så varmt välkommen och vi ses på torsdag!

Rätt svar på Julquizet 20 dec

Rätt svar på Julquizet 20 dec

Hej allihopa!

Vi hoppas ni alla har haft en härlig och fridfull jul.

Här kommer rätt svar på Julquizet under Öppet hus den 20 december.

Vinnaren av Ricklundgårdens fantastiska Julquiz!

Vinnaren av Ricklundgårdens fantastiska Julquiz!

Vinnaren av Ricklundgårdens fantastiska Julquiz! 

I tisdags så fanns en möjlighet för alla som besökte oss att delta i vårt Julquiz. Många var ni som kämpade tappert och vi är så glada att ni deltog.

Efter noga genomgång av alla inkomna svar så stod det klart att vi hade en vinnare, ensam om att ha alla rätt, STORT GRATTIS säger vi till Stefan Lövdin! 

Det vill säga, utslagsfrågan behövdes egentligen inte men för er som vill veta ändå så var den totala vikten av lerkrus, fat och pärlor 1,145 kg.

På bilden ser ni den fantastiska vinsten! Ekologisk tygpåse med Ricklundgårdens logo, Illustration av @e.m.h.skott och 8 (!!) barnböcker signerade @mattias_andersson_art 
Triss i kärlek!

TACKA SÅ INNERLIGT alla ni som kom på Öppet Hus på Ricklundgården

TACKA SÅ INNERLIGT alla ni som kom på Öppet Hus på Ricklundgården

Och nu såhär 2 dagar innan julafton vill vi TACKA SÅ INNERLIGT alla ni som kom på Öppet Hus på Ricklundgården i tisdags! Det blev ju en alldeles förträfflig eftermiddag och kväll!

Det största av tack till @mattias_andersson_art för att du så gästfrivänligt öppnade upp din ateljé för en kväll och lät oss alla få inspireras av din otroliga resa! Du visade på det bästa av sätt att det går att förverkliga sin dröm. Ändå sedan barnsben har du hållit i diverse pennor och penslar och din passion för teckning, seriefigurer och dataspel har aldrig svalnat.
Idag stod du framför oss och gav oss en inblick i hur du successivt har tagit dig till där du är idag, barnboksillustratör med också nu helt egen barnbok där du både har illustrerat och författat. Det är så coolt och vi är så stolta att du velat arbeta här på gården i Saxnäs!

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt